Sven Moerland (21) is opgegroeid in het mooie Willemstad en is bezig aan zijn eerste seizoen bij zijn nieuwe club SSS. Hij is vierdejaarsstudent aan de opleiding Sportmarketing en Management en op dit moment aan het afstuderen. De jongeling uit Willemstad is overgekomen van SHO waar hij vijf seizoenen heeft gezeten nadat hij bij zijn jeugdliefde VV Kogelvangers vertrok.

De verdedigende middenvelder van SSS is nu druk bezig aan de voorbereiding van het nieuwe seizoen. Na twee bekerwedstrijden en nul punten loopt het seizoen nog niet als gewenst. Hierdoor is er geen kans om nog verder te bekeren. Wordt er aankomende zaterdag gewonnen van NSVV zijn de vorige twee wedstrijden vergeten volgens Sven. Hij kijkt uit naar zijn eerste Hoeksche Waardse derby en is benieuwd naar de drukte langs de lijn. De kersverse SSS’er vindt het dan ook erg jammer dat NSVV niet is ingedeeld in de 2e klasse west 2.

De reden van zijn overstap naar SSS is duidelijk. Sven vertelt dat hij tussen het 1e en het 2e inzat van SHO en was het zat om steeds maar 10 minuten in te vallen. “Op mijn leeftijd is het belangrijk om veel aan spelen toe te komen en dat ging niet bij SHO”. Ook is zijn broer (keeper) Stan Moerland overgestapt naar SSS van Heinenoord. Het ziet er alleen niet naar uit dat de gebroeders Moerland snel samen gaan spelen omdat de keeper geopereerd moet worden aan zijn knie, Stan heeft een scheur in zijn meniscus opgelopen. Vorig seizoen is hij al geopereerd aan zijn meniscus maar de scheur zat er nog steeds na de operatie. Sven hoopt na de winter samen met zijn broer te kunnen spelen in het vlaggenschip van SSS.

Aan ambitie is er geen gebrek bij de Brabander, hij hoopt dit seizoen een basisplaats te veroveren bij de club uit Klaaswaal en stappen te maken voor zichzelf. Zo hoopt hij door te groeien en uiteindelijk terug te keren bij SHO of een andere 1e klasser. Sven is in ieder geval goed op weg om weer terug te keren. Hij scoorde namelijk tijdens een oefenwedstrijd tegen het 2e van SHO dat met 5-0 werd verslagen.

Doelen van het team zelf zijn er ook maar dan wat minder uitgesproken. “De voornaamste doelstelling is het handhaven net als vorig jaar”. SSS wilt graag een stabiele middenmoter worden in de 2e klasse. Een periodetitel zou mooi mee meegenomen zijn maar handhaven gepaard met leuk voetbal is de belangrijkste doelstelling.

Tot nu toe bevalt het uitkomen voor SSS Sven prima, de selectie bestaat uit een mooi mix tussen zelfopgeleide spelers en jongens van buitenaf, ook is de balans tussen jong en oud prima. Zelf is Moerland één van de jongste spelers in de selectie. Ook de trainer bevalt tot nu toe goed bij Sven, de trainingen zijn van goed niveau en ook kan hij zich vinden in de speelstijl van de trainer. “Ik houd van aanvallend voetbal spelen en dat zijn ook de ambities van de trainer”. Mark Smeeding is ook nieuw bij de club, de coach is overkomen van streekgenoot Zinkwegse Boys waar hij vijf seizoen aan het roer van het eerste elftal heeft gestaan. Voor Sven is het fijn dat er een nieuwe trainer is, iedereen is op nul begonnen en zo moest iedereen zich weer opnieuw bewijzen voor een plek in de basis en selectie. Ook over oud-trainers Brian

Roquas en Barry Schipper spreekt Sven lovende woorden. Hij wilt ze dan ook bedanken voor de fijne samenwerking en de leerzame jaren.

De tegenstanders van SSS krijgen het lastig dit jaar denkt Sven omdat SSS een stugge ploeg is en lastig te bespelen. Het is een hechte ploeg en alle spelers hebben een echte winnaarsmentaliteit. “We opereren echt als team en de individuele verschillen zijn klein, er springen weinig jongens echt bovenuit en er is dus sprake van gezonde concurrentie. Sven kijkt uit naar het seizoen en hoopt ook zijn steentje bij te dragen in de strijd om handhaving in de 2e klasse.

 

Total
21
Shares

Geef een antwoord