Sandra Barth – van der Spoel is de secretaris van VV ’s-Gravendeel. De vijftigjarige vervult deze taak inmiddels al negen jaar, daarnaast is ze afgelopen oktober benoemd tot erelid van de club. Zelf heeft ze geen voetbalverleden, naast dat ze het altijd een leuke sport heeft gevonden.
DeGeusSchilderwerken_voorjaar2021
Sandra is in het wereldje terecht gekomen, doordat haar zoon ging voetballen. “Ik werd gevraagd om de functie van secretaris te vervullen en dit heb ik dan ook gedaan. Mijn zoon is inmiddels gestopt met voetballen en ik zit er nog”, vertelt Barth. In plaats van voetbal heeft de secretaris watersporten gedaan in het verleden. “Ik heb altijd aan wedstrijdzwemmen en waterpolo gedaan en daar heb ik ook diverse functies bekleed naast het sporten”, gaat ze verder.

Fotograaf
Naast de rol als secretaris doet Sandra meer bij de club om niet alleen in die rol te zitten. “Ik volg alle teams mede door het maken van de foto’s, waarbij je toch meer een band met een team krijgt dan met alleen secretaris te zijn,” aldus Barth. Deze foto’s zijn ook iedere week weer terug te vinden op de sociale mediakanalen van ’s-Gravendeel, die door Sandra ook beheerd worden.

Hoogtepunt
Uiteraard heeft ze in de loop der jaren verschillende dingen meegemaakt. Zowel hoogte- als dieptepunten: “Het grootste hoogtepunt voor mij is mijn benoeming tot erelid bij de club.” Daarentegen kan ze helaas ook een paar dieptepunten benoemen. Wat vooral in negatieve zin is blijven hangen, was de Corona periode: “We waren hier te weinig met voetbal bezig. Het was meer de regeltjes handhaven.”
TuinverzorgingDeBergden_voorjaar2021Toekomst
In de toekomst hoopt Sandra nog zo lang mogelijk een bijdrage te kunnen leveren. Helemaal als er zich nog niemand aan dient om haar functie over te nemen. Dit seizoen hoopt ze dat er weer sportieve prestaties geleverd kunnen worden op sportpark de Trekdam. “Ik hoop dat ons eerste elftal zich kan handhaven en dat we verder met andere teams minimaal één kampioenschap kunnen vieren”, aldus de secretaris. Op de vraag of ze lof heeft voor iemand binnen de club, is ze duidelijk. “Ik ben lovend over al onze vrijwilligers. Onze slogan is dan ook niet ik, niet jij, maar wij”, sluit ze af.

Klik op VV ‘s-Gravendeel voor het laatste artikel over de club.