Rowdy Rijsdijk is bezig aan zijn tiende jaar bij SHO. De middenvelder heeft met de ploeg uit Oud-Beijerland na drie verloren wedstrijden weer de weg omhoog gevonden. De laatste twee wedstrijden werden afgesloten met een gelijkspel en een overwinning.

DeGeusSchilderwerken_voorjaar2021

Rowdy begon op zesjarige leeftijd bij voetbalschool Spijkenisse. “Daar heb ik de jeugd doorlopen in de hoogste elftallen tot en met de B junioren, toen heb ik de overstap naar SHO gemaakt.” Bij SHO heeft de middenvelder één jaar in de B1 gevoetbald, één jaar in de A1 en maakte op 17-jarige leeftijd zijn debuut in het eerste op De Kikkershoek.

We vroegen de middenvelder naar de start van de competitie. “In dit huidige seizoen zijn we slecht begonnen met een paar nederlagen, maar laatste wedstrijden pakken we onze punten weer. Ik heb er alle vertrouwen in dat we deze lijn door gaan trekken en het een mooi seizoen kan gaan worden. Ik zie potentie in deze groep met veel jonge jongens.”

In zijn tijd binnen de voetbalschool van Spijkenisse maakte Rowdy mooie momenten mee. “Mijn hoogtepunten blijven toch wel de prijzen in de jeugd bij VV Spijkenisse. Hier ben meerdere malen kampioen geworden, KNVB bekers gewonnen, Nike premier Cup met alle grote BVO’s door heel Nederland en natuurlijk de Danone Nations Cup. Waardoor ik voor Nederland uit mocht komen in Frankrijk in het stadion van Olympique Lyon!”

TuinverzorgingDeBergden_voorjaar2021Aan ambities geen gebrek voor de middenvelder uit Oud-Beijerland. “Mijn Persoonlijke doel is lekker blijven voetballen en de jongere jongens die nu net bij de selectie komen beter te maken en goed op te vangen. Graag zou ik stiekem nog wel een periode titel willen pakken.” Rowdy speelt al acht jaar in de selectie bij SHO en hoopt ooit nog ergens een stap te kunnen maken. “Ik heb het super naar mijn zin, maar zou in de toekomst nog wel eens een stapje hoger op willen doen en samen met mijn broertje Glenn Rijsdijk van VV Spijkenisse 1 willen spelen.”

De middenvelder uit Spijkenisse is lovend over zijn teamgenoot. “Kevin Angel is naast dat hij een goede vriend van mij is, ook een hele goede voetballer. Ik kan het goed in en buiten het veld met hem vinden. Hem zie ik ook nog wel een stap hogerop maken.” Na een slecht begin van de competitie heeft SHO de weg omhoog gevonden. De laatste wedstrijden pakken wij wel onze punten. Ik ben er van overtuigd dat we deze lijn door gaan zetten en het een mooi seizoen zou kunnen gaan worden. We spelen met veel jonge jongens, dus we moeten het wel tijd geven. Het belangrijkste is dat we lekker onze punten blijven pakken, goed blijven voetballen en moeten spelen voor een periode titel. Dat vind ik bij een club als SHO wel passen.”

Klik hier voor meer artikelen over SHO.
Meer informatie over SHO? Klik hier.