Kjetil Mol (24) Is geboren en getogen in Numansdorp met een groot hart voor zijn club: NSVV. Hij studeerde commerciële economie aan de Hogeschool Rotterdam. Nu reist hij elke dag op en neer tussen Numansdorp en Oud-Gastel om te werken als content marketeer bij Medpets. De Numansdorper speelt sinds zijn 5e bij de zwart-witten en al 5 jaar in de hoofdmacht van NSVV. Wij bespraken met hem zijn gedachtes over komend seizoen.

De linksback van het gepromoveerde NSVV voetbalt met veel plezier bij zijn club en hoopt dat nog lang te doen. De kans dat Kjetil daar ooit vertrekt is dus ook erg klein. ‘ Ik voetbal hier met jongens waarmee ik in de F ben begonnen, dat in combinatie met de vele supporters en de gezelligheid op de club is de reden dat ik hier blijf, de gezelligheid die je hier vindt zie je nergens anders’.

De voorbereiding naar het nieuwe seizoen loopt echter nog niet echt zoals hij dat graag had gezien. Hij lacht als we erover beginnen. De blessuregevoelige verdediger is geblesseerd geraakt op de 2e training en is nu weer op de weg terug. Afgelopen zaterdag maakte hij zijn eerste minuten van het seizoen. Als hij naar de selectie kijkt ziet hij wel dat ze op de goede weg zijn. Met afgelopen zaterdag een gelijkspel tegen de op zondag uitkomende eersteklasser Spartaan ’20 en een week ervoor ook een 2-2 gelijkspel tegen hoofdklasser Smitshoek ziet Kjetil dat de ploeg vertrouwen tankt uit dit soort wedstrijden en ook dat het niet onderdoet voor de grotere clubs. Wel ziet hij dat nog niet iedereen volledig fit is maar er is nog tijd voor de start van de competitie. NSVV zal 22 september aantreden in en tegen SV Nieuwdorp.

NSVV is dit seizoen ingedeeld in de 2e klasse Zuid, hier is de back wat minder blij mee. Uitwedstrijden zijn vrijwel allemaal langer dan een uur rijden en ook verwacht het team veel fysieke tegenstanders en wat minder voetballende. Dit vindt Kjetil ook jammer aangezien de sterke punten van NSVV in de omschakeling liggen, het reactievoetbal wat de club speelt zal dan minder aanslaan verwacht hij. Ondanks deze gedachtes vindt hij dat de selectie het moet gaan afwachten totdat de competitie is begonnen. Hij weet 1 ding wel zeker en dat is dat NSVV dit jaar gewoon weer volle bak moet gaan. De doelstelling van hem is dan ook dezelfde als 2 jaar geleden; belanden in het linker rijtje. ‘Dat is voor ons een mooie doelstelling, tuurlijk is het mooi om een periode te behalen of net als vorig jaar een kampioenschap maar ik ben erg blij als we in de 2e klasse blijven spelen’. In de 5 jaar dat Kjetil in de selectie speelt heeft hij nog geen normaal seizoen gespeeld. Geen competitie is voorbij gegaan zonder een nacompetitie te hebben gespeeld, te zijn gedegradeerd of gepromoveerd te zijn.

Persoonlijk wilt Kjetil een stabiel seizoen draaien, weinig blessures en zo hoog mogelijk eindigen. Ook wilt hij aanvallend weer een steentje bijdragen en zoveel mogelijk de 0 houden. Ook hoopt hij dat de huidige groep bij elkaar blijft. Als iedereen blijft en nog wat meer ervaring opdoet hoopt hij dat NSVV de 1e klasse ingaat. Kjetil gelooft in deze groep en ook in de nieuwe aanwinsten. ‘In de trainingen en de wedstrijden heb ik gezien dat er muziek in de ploeg zit’.

Wel valt 1 ding nog wel zwaar en dat is het vertrek van de gestopte aanvoerder Marco Mann. De ex-aanvoerder zorgde voor een goede organisatie achterin en volgens Kjetil was hij een soort vaderfiguur voor de erg jonge selectie. Toch heeft NSVV goed ingespeeld op het vertrek van Marco Mann. Met de toch wel ervaren verdediger Jessy Fortes heeft NSVV een goede vervanger en verdediger in huis gehaald volgens Kjetil. Wel zal Marco’s manier van leiding geven binnen en buiten het veld een gemis zijn maar hij verwacht dat er andere spelers zullen gaan opstaan. Jeroen Voshart is een jongen die de aanvoerdersrol over kan en wil gaan nemen van Marco. Ondanks zijn jonge leeftijd is Jeroen de aanvoerders kandidaat nummer 1. Ook als het aan Kjetil ligt mag Jeroen de nieuwe aanvoerder worden zolang hij maar niet naast zijn schoenen gaat lopen. Wordt het iemand anders zit hij hier ook niet mee. Kjetil kan in ieder geval niet wachten tot de competitie weer begint.

 

 

 

Geef een antwoord