john-reinsma-fc-binnenmaas

John (20) begon op zijn vijfde met voetballen bij vv Puttershoek. Dat is toen samen gegaan met Maasdam en werd FC Binnenmaas. “Hier heb ik tot mijn 8e gevoetbald en ben toen naar SC Feyenoord gegaan. Daar heb ik 1,5 seizoen gespeeld en vervolgens ben ik weer terug gegaan naar FC Binnenmaas. Toen ben ik op mijn 12e naar BVV Barendrecht gegaan. Daar heb ik vanaf de D tot aan de senioren in de hoogste selectie elftallen gespeeld. Mijn debuut heb ik op mijn 17e gemaakt bij het 1e van de BVV in de voorbereiding. Dit seizoen ben ik terug gegaan naar mijn oude club FC Binnenmaas en speel daar in het eerste elftal”.

cathay_internetbalk_v2

John staat er voor dit seizoen positief in. “Afgelopen januari heb ik een best zware knieblessure opgelopen (knieschijf uit de kom) waardoor ik vanaf januari tot aan het begin van dit seizoen eigenlijk niks heb kunnen doen, ook mede door corona. Nu ben ik vooral bezig met fit worden en maak ik voornamelijk mijn minuten in het 2e elftal, maar hoop zo snel mogelijk in het 1e elftal weer mijn minuten te kunnen gaan maken”.

Voor de toekomst zijn Reinsma’s ambities duidelijk. “Mijn ambities zijn altijd geweest om zo hoog mogelijk te voetballen. Als jong jongetje had je altijd nog de droom om prof voetballer te worden en heb op 18-jarige leeftijd nog stage gelopen bij Jong Sparta. Dat is helaas niks geworden. Nu ligt mijn focus eerst op goed fit worden en plezier maken en dan zien we wel waar het schip strand, want waar ik nu zit heb ik het heel erg naar mijn zin.

Verder verteld John over zijn hoogte en- dieptepunten in zijn carrière. “Ik denk dat mijn hoogtepunten toch wel de kampioenschappen/promoties zijn die ik in de jeugd bij BVV Barendrecht heb gehaald. Kampioen in de C1 en in de B1, en promotie door nacompetitie in de A1. Mijn dieptepunt is toch wel het vele blessureleed dat ik heb gehad, dit heeft wel een negatieve rol gespeeld in mijn carrière”.

Een voorbeeldvoetballer heeft John niet echt maar keek wel altijd graag naar YouTube filmpjes van Ronaldinho. “Hoe hij mensen kon uitspelen en met hoeveel plezier hij altijd voetbalde is heel mooi om te zien”.

Als we vragen naar rituelen voor de wedstrijd dan heeft John die niet echt. “Ik wil wel altijd op de vrijdagavond pasta eten als ik op de zaterdag moet voetballen. Het is niet echt een ritueel maar het helpt misschien wel iets in de prestaties die je neerzet op de zaterdag”.

“Naast voetbal ben ik bezig met de opleiding Vastgoed en Makelaardij waar ik druk mee ben op dit moment en daarnaast ook gezellig wat doen met mijn vrienden”.

Binnen de organisatie heeft John niet één lovend persoon maar is eigenlijk lovend over iedereen. “Ik ben nog niet zo lang bij mijn huidige voetbalclub, maar ken natuurlijk wel al veel mensen hier omdat ik hier vroeger ook wel wat jaren gespeeld heb. Maar ik ben positief over iedereen tot nu toe maar niet iemand heel erg in het speciaal”.

Voetbal ik gewoon het gene wat ik het liefst doe zegt Reinsma. “Als je op het veld staat vergeet je gewoon even alles wat er om je heen gebeurt en ben je alleen bezig met wat er op het veld gebeurt. Het is hartstikke gezellig als je een leuk team hebt en het gevoel van winnen of prijzen pakken is echt geweldig”.

Een blik op het seizoen is voor nu nog moeizaam voor John omdat hij nog loopt met zijn blessure. “Maar mijn vooruitblik van dit seizoen is positief. Ik merk aan mezelf dat ik fitter en sterker begin te worden dus dat gaat de goede kant op!

Wij wensen John en Fc Binnenmaas veel succes dit seizoen!

Foto: avesportfoto.nl

Klik hier voor meer artikelen over Fc Binnenmaas
Klik hier voor meer informatie over Fc Binnenmaas