Ferry-deheer-vvgoz

Ferry de Heer (35) is nu bezig aan zijn achtste seizoen bij VV GOZ. Hij heeft vanaf zijn negende tot zijn zestiende bij DRL gespeeld. Op 15 jarige leeftijd maakte hij al zijn debuut in het eerste elftal. Hierna is Ferry naar BVV Barendrecht gegaan, waar hij nu ook woonachtig is. Hier heeft hij zes jaar gevoetbald. Vervolgens nog voor drie jaar terug geweest bij DRL, om vervolgens vier jaar lang uit te komen voor VV Rhoon. Nu is hij dus al acht seizoenen actief bij GOZ.

cathay_internetbalk_v2

Ferry stelt zich even kort voor. “Ik ben 35 jaar, ik ben woonachtig in Barendrecht met mijn vriendin Nancy en 2 prachtige kinderen (jongens) Finn en Boaz. Ik heb een eigen bedrijf in de logistiek genaamd Daxel Logistics Benelux. In mijn vrije tijd hou ik van leuke dingen doen met mijn gezin en doe ik nog wat andere sporten zoals hardlopen, tennis en paddel”.

Hij heeft al een behoorlijke carrière achter de rug, maar toch blijft de speler van GOZ ambities hebben. “Ik ben nu 35, bijna 36 en mijn carrière loopt op z’n einde. Ik heb nog wel een ambitie, dat is kampioen worden (of promoveren) met GOZ naar de 3e klasse. Ik denk dat wij GOZ een stabiele 3e klasser kunnen maken. Qua accommodatie en het potentieel aan kwaliteit van de jonge jongens die nu in het 1e spelen van GOZ kan het zeker lukken. Dit seizoen gaat het tot nu toe niet zoals gehoopt. We hebben vier wedstrijden gespeeld, maar nog maar drie punten behaald. We hebben wat pech gehad, maar we hebben twee keer terecht verloren van Egelantier boys en WCR”.

Elke voetballer heeft hoogte en dieptepunten meegemaakt in zijn/haar carrière, Ferry dus ook. “Ik heb een aantal hoogtepunten in mijn carrière. Dat was mijn debuut in DRL zondag 1 op 15 jarige leeftijd. Ook mijn debuut op 18 jarige leeftijd bij BVV Barendrecht, thuis tegen Kozakken boys was een mooi moment. Een ander hoogtepunt is de wedstrijd met BVV Barendrecht tegen Feyenoord 1 in de voorbereiding van 2005. En natuurlijk het kampioenschap met vv Rhoon in de 3e klasse in 2011 en kampioen in de 4e klasse met vv GOZ in 2014. Gelukkig heb ik niet echt dieptepunten meegemaakt. Ik heb nauwelijks last gehad van blessures. Uiteraard net als de meeste voetballers wel eens een degradatie meegemaakt. Maar dat hoort bij het voetballen”.

De speler van GOZ kan genieten van een voetballer zoals Frenkie de Jong. “Ik heb niet echt 1 voorbeeld voetballer, maar als ik op dit moment 1 speler moet noemen kan ik wel enorm genieten van Frenkie de Jong. Buiten het feit dat hij verschrikkelijk goed kan voetballen straalt hij ook veel plezier uit. Hij is brutaal in zijn acties en is niet bang om fouten te maken. Mijn persoonlijke doelstellingen zijn lichamelijk en geestelijk fit blijven om op niveau te blijven voetballen en het beter maken van de jongere spelers bij vv GOZ 1. Ik ben niet echt van de rituelen. Wel heb ik als ervaren rot een belangrijke tip, zeker voor jeugd spelers. Zorg dat de combinatie altijd klopt. En met de combinatie bedoel ik 2 factoren die “goed” moeten zitten om optimaal te kunnen presteren. Je prestaties op school moeten goed zijn en je thuissituatie moet goed zijn. Als beide goed zijn zal je zien dat je optimaal kan presteren tijdens het voetballen”.

Over wie kan Ferry lovend praten bij GOZ? “Dat zijn eigenlijk teveel mensen om op te noemen, maar er zijn er toch drie die ik even wil benomen. Pascal van de Hoek, onze hoofdtrainer die de club GOZ een warm hart toedraagt en naast zijn drukke baan zich ook nog eens met 110% inzet voor de club. Niet alleen voor het 1e elftal maar ook voor het technisch jeugdbeleid. Fred Versnel, onze kantine baas. Die werkt met zijn team ontzettend hard om de kantine op zijn geheel eigen creatieve wijze draaiende te houden tijdens de coronatijd. Eric Schaay, teammanager van GOZ 1, maar ook grensrechter. Hij fluit in het weekend soms 3 wedstrijden bij GOZ. Hij doet echt heel veel voor de club”.

Voetbal is een uitlaatklep voor Ferry. “Voetbal is een uitlaat klep om even het hoofd leeg te maken naast m’n drukke baan en een druk gezinsleven. Ik denk dat het sociale aspect voor mij nog het meeste telt. De gezelligheid in de kleedkamer, donderdagavonden na de training in de kantine, zaterdagmiddagen na de wedstrijd in de kantine en het jaarlijkse trainingskamp”.

Klik hier voor meer informatie over VV GOZ