Patrick Ridderhof (28) is begonnen op zijn vijfde in de Jeugd bij NBSVV en vanaf zijn tiende tot en met zijn zeventiende heeft hij bij SHO gevoetbald. Hij zit nu inmiddels als 8 jaar bij NBSVV in het eerste als linksback.

cathay_internetbalk_v2Het seizoen is vroegtijdig al stop gezet na een paar wedstrijden. De meningen over het stoppen van het voetbal zijn verschillend. “Heel jammer, ik mis het enorm maar ik begrijp de keuze vanuit de overheid om de competities en trainingen boven de 18 stil te leggen goed.

De wedstrijden van NBSVV zijn niet heel erg goed begonnen in het begin van dit seizoen met 1 punt uit 4 wedstrijden. In de wedstrijden voor de corona break deed Patrick Ridderhof genoeg om goed fit te blijven. Naast het trainen deed hij ook aan krachttrainingen en aan hardlopen om zijn conditie goed op peil te gouden.

In het team zijn er altijd spelers die iets betere conditie hebben dan andere. Patrick Ridderhof vindt zelf dat Sjoerd Bestebreur de fitste uit zijn team is. “Altijd in topconditie ondanks zijn leeftijd (38). Heeft nog altijd zijn absolute startsnelheid en is altijd fit.”

Om fit te blijven tijdens deze corona break heeft Patrick Ridderhof een paar tips. “Probeer aan genoeg beweging te komen, zeker wanneer je thuiswerkt. Ook al is het maar een rondje lopen. Als je gaat hardlopen, ga dan niet voor de lange afstand. Korte, intensieve stukjes heeft veel meer invloed op wedstrijdfitheid.”

Iedereen hoopt dat we de competities van dit seizoen nog af kunnen maken natuurlijk. “Het maximaal haalbare is denk ik de competitie afmaken door slechts 1 wedstrijd tegen tegenstanders te spelen. Alle wedstrijden op de doordeweekse avonden proppen zie ik niet zitten, ook met oog op blessures.”