Patrick Lans (35) heeft ruim 27 jaar gevoetbald bij V.V. Hekelingen in verschillende selectie elftallen en de laatste jaren was hij actief bij het vriendenelftal genaamd 4+1. Vanaf  zijn 33e speelt hij tegenwoordig met dit vriendenelftal genaamd de Trappisten 7×7 competitie bij SV Poortugaal. Een hartstikke leuke competitie op de donderdag avond waar je o.a. de degens kruist tegen de Kruisvaarders en de Barbieren. En vanaf zijn 34e speelt hij bij NBSVV omdat hij het 11×11 voetbal mistte en de uitdaging nog graag aan wilde gaan.

cathay_internetbalk_v2

De corona break zorgt voor veel lege voetbalvelden en veel verschillende meningen. “hopelijk kunnen we corona snel onder controle krijgen zodat we in de toekomst weer een balletje kunnen trappen of naar de horeca kunnen gaan. Persoonlijk vind ik het een goed plan dat het Erasmus MC gaat onderzoeken wat voor impact corona nou op buitensporten en evenementen heeft. Het is wetenschappelijk nog niet onderzocht of dit veilig kan.”

Het seizoen voor NBSVV was al even bezig voordat het seizoen werd stilgelegd. “We hebben 3 wedstrijden gespeeld en de uitslagen waren 0-2, 1-2 en 2-2. We hebben dus een stijgende lijn te pakken dus Het kan bijna niet anders dat onze eerste wedstrijd na de corona een 3-2 overwinning gaat opleveren haha.”

Om fit te blijven train je vaak maar je moet ook andere dingen doen buiten de training om goed fit te blijven. “Ik ga naar de sportschool en doe aan hardlopen. Ook draag ik altijd de zware tassen als m’n vriendin en ik boodschappen hebben gedaan. Naast voetbal vind ik het leuk om af en toe mee te doen met een hardloopwedstrijdje of een obstaclerun.”

Ook heeft Patrick Lans tips en tricks om thuis goed fit te blijven of om nieuwe dingen te leren. “Oefening baart kunst. In mijn achtertuin imiteer ik dagelijks de voetbaltrucjes van Augustine Azuka “Jay Jay” Okocha na. Dat kan je thuis ook doen om het als de competitie hervat wordt te kunnen gebruiken in het veld.”

Iedereen hoopt dat de competities snel genoeg weer aan de start gaan. “Mijn verwachting is dat begin april 2021 de competities gaan starten en dat clubs maar 1x tegen elkaar spelen. De helft van een competitie wordt dus afgewerkt.”

 

klik hier voor meer artikelen over NBSVV