Laura voetbalt al sinds haar vijfde bij SHO. De eerste paar jaren voetbalde zij nog tussen de jongens vanwege het gebrek aan een meisjesteam. Na enige tijd tussen de mannen te hebben gevoetbald, kwam daar dan toch het meidenteam voor haar leeftijdscategorie. Sindsdien voetbalt zij tussen de dames en heeft zij niet meer de switch naar de jongens hoeven te maken. Dit seizoen heeft zij op 19-jarige leeftijd haar debuut weten te maken voor S.H.O. VR1.

TuinverzorgingDeBergden_voorjaar2021

Vermaas ging met een vol trainingsschema de zomerstop in, maar dit liep toch allemaal net even wat anders dan gepland. ‘’Wij hebben een compleet schema meegekregen om fit te blijven gedurende de zomerstop. Hierin kwamen verschillende aspecten naar voren, zoals: balcontrole, krachttraining en conditie. Elke dag stond er wat op het programma, zodat wij fit aan de start van het nieuwe seizoen zouden verschijnen. Voor mij werd dit iets lastiger, vanwege een scooterongeluk en corona. Hierdoor heb ik het schema niet volledig af kunnen werken tijdens de zomerstop. Gelukkig begonnen wij aan het eind van de zomervakantie alweer met voetballen, zodat wij ons konden voorbereiden op het seizoen dat voor de deur staat.

‘’S.H.O. is in het verleden niet altijd zeker geweest van een dames 1 elftal’’, zo geeft de middenveldster aan. ‘’Aankomend seizoen hebben wij gelukkig weer een eerste vrouwenelftal staan. Samen met 16 dames en drie trainers vormen wij het VR1 van 2021-2022. Wij hebben een jong, maar zeer gemotiveerde spelersgroep dat graag voor de winst gaat. Onze trainers hebben zelf ook een voetbalverleden, of voetballen zelf, waardoor zij ons veel bij kunnen brengen. Zo heeft één van mijn trainsters vroeger training gegeven aan de dames van Feyenoord. Mijn andere trainers zijn momenteel zelf nog actief bij S.H.O.’’ Samen gaan zij eraan werken om een goed elftal neer te zetten.

DeGeusSchilderwerken_voorjaar2021

De mid-mid blikt ook alvast vooruit op de komende maanden. ‘’Dit seizoen hoop ik bovenin mee te kunnen draaien en wat mooie prijzen mee naar huis te nemen. Ook willen wij er een mooie tijd van maken samen met ons team, de trainers en natuurlijk onze trouwe supporters. Zij mogen eindelijk weer langs de lijn staan.’’ Op persoonlijk vlak heeft Laura ook nog het een en ander voor ogen. ‘’Ik hoop zelf een prachtig seizoen af te kunnen leveren met de dames én een basisplek te bemachtigen. Wat ik nog wil verbeteren als voetbalster is om sneller om te schakelen en meer te schieten op het doel van de tegenstander. Ik leg de bal vaak eerder voor iemand anders klaar dan dat ik zelf schiet.’’ Als afsluiter hoopt zij nog lang te kúnnen en mógen spelen voor S.H.O. VR1!

Klik hier voor meer artikelen over SHO.
Klik hier voor meer informatie over SHO.