Het jaar van ZBVH én Bislimi

Oefenmeester Robin Borremans hoopt met ZBVH een volgende stap te maken in de ontwikkeling van het elftal. En hoewel het nacompetitieavontuur maar één duel, met de 3-0 thuisnederlaag tegen Zwartewaal, duurde, beleefden de Zuid-Beijerlanders een uitstekende voetbaljaargang 2017-2018.

ZUID-BEIJERLAND – In het kielzog van de op stoom geraakte kampioen Oud-Beijerland, dat na een moeizame start onder nieuwe trainer Richard Koutstaal de draai vond en met zevenmijlspassen op de titel afdenderde, werd het voorbije seizoen toch vooral ook het seizoen van ZBVH. Met een tweede plaats in de competitie presteerde ‘Hercules’ nagenoeg maximaal. Met die positie werd ook een plek in het competitie-extraatje afgedwongen. Dat avontuur was overigens maar kort, want Zwartewaal sloeg in Zuid-Beijerland meteen toe in de nacompetitie nieuwe stijl (met slechts één duel dat gespeeld werd).

Van een enorme deceptie was echter geen sprake na het plotselinge einde van het voetbalseizoen. Want het jonge ZBVH zou, bij een eventuele promotie, flink op de tenen hebben moeten lopen in de derde klasse om het hoofd boven water te houden. De ervaringen van de eilandgenoten Zinkwegse Boys en NBSVV (tevens gemeentegenoot) hebben dat in het afgelopen seizoen wel bewezen. ,,Ik speel liever bovenin de vierde klasse dan onderin de derde klasse’’, liet captain Lars van Gameren zich ontvallen na de eliminatie door Zwartewaal in de nacompetitie.

ZBVH presteerde met een overwegend jonge groep heel sterk. Belangrijk in dat succes was aanvaller Dejan Bislimi (foto), die uitgroeide tot één van de smaakmakers in de vierde klasse D en bovendien een prominente plek innam op de ranglijst met topschutters in de Hoeksche Waard. Bislimi kwam uiteindelijk tot 23 gescoorde doelpunten in deze jaargang, een fraai moyenne gezien het aantal gespeelde wedstrijden. ,,Onze speelwijze is voor een deel op Dejan afgestemd’’, had trainer Robin Borremans zich al eens laten ontvallen. En dat bleek ook waarheid, want Bislimi was regelmatig erg belangrijk voor zijn ploeg en toonde aan dat hij uit het goede schuttershout gesneden is.

ZBVH moet, wil het de stap omhoog echt gaan maken, duidelijk nog groeien. Dat werd niet alleen duidelijk tegen Zwartewaal, maar al eerder in belangrijke competitieduels waarin de soms kwikzilverachtige formatie opeens niet thuis gaf. Dan was de teamdiscipline opeens een stuk minder, gingen spelers voor eigen succes en was het teamverband toch een beetje zoek. Harder worden op die belangrijke momenten, zo bleek, is ook een kwaliteit die van essentieel belang is als er gepresteerd moet worden. ZBVH nam dus afscheid van een seizoen in tevredenheid, maar weet dat het met deze groep nóg beter kan.