Goudswaardse Boys: de trots overheerst

Voor het eerst in enkele seizoenen dwong Goudswaardse Boys een plek af in de nacompetitie voor promotie naar de derde klasse. Bij de eerste horde ging het echter meteen mis voor de formatie van trainer Leo Tol, wiens manschappen na de 3-0 nederlaag bij Rockanje linea recta aan de zomerstop konden beginnen.

GOUDSWAARD – Bij het opmaken van de balans, halverwege het seizoen, had Leo Tol het al gememoreerd. ,,Met Goudswaardse Boys slagen we er telkens in om met een slimme versterking en een groep die steeds een stapje beter wordt vooruitgang te boeken. We hebben in het eerste deel van de competitie meegedaan om de plekken die aan het einde van de rit recht zouden kunnen geven op deelname aan de nacompetitie voor promotie naar de derde klasse. De derde klasse? Ja, daar droom ik wel eens van. Het is geen uitdrukkelijke wens om te promoveren, maar het is al prachtig dat we ons in die strijd zouden kunnen mengen.’’

Het bleken voorspellende woorden van Tol, die in het dagelijks leven en bij Goudswaardse Boys werkt met zoon Nardo, want zijn ploeg bleef zich ook na de winterstop handhaven tussen de beste ploegen in de vierde klasse. Met een periodetitel op zak mocht de ploeg uit de gemeente Korendijk zich scharen bij het rijtje kanshebbers op een plek in de derde klasse. Dat bleek echter een droom en een duidelijke stap te ver, want Rockanje bleek in de eerste ronde van het competitietoetje de sterkste en bezegelde het verblijf van Goudswaardse Boys in de vierde klasse voor minimaal nog een jaar. Bij trainer Leo Tol overheerste echter vooral de trots over de geleverde prestatie. ,,We zijn weliswaar uitgeschakeld, maar wel weer een ervaring rijker. Volgend seizoen gaat de lat weer een stukje omhoog en gaan we voor een plek bij de eerste drie’’, vertelde Tol, die mag blijven dromen van een reis omhoog want ook komend seizoen zal hij aan de ‘boys’ verbonden blijven als oefenmeester.

Dan gaat Tol wel aan de slag zonder het trio Erik Erkens, Jens Belder en Tristan de Vos. Zij hebben aangekondigd dat zij hun kicksen voorgoed zullen opbergen. Voor Belder en De Vos is dat een opmerkelijke stap, want zij zullen na respectievelijk vijftien en negentien dienstjaren de hoofdmacht vaarwel zeggen. Erkens, die in het verleden de overstap maakte van OSV Oud-Beijerland, heeft er met acht seizoenen weliswaar een kortere looptijd opzitten, maar is evengoed uitgegroeid tot een bekend gezicht in de Goudswaardse gelederen.

Goudswaardse Boys, dat heeft aangegeven zelfstandig door te gaan als vereniging, kan op korte termijn rekenen op een bijdrage van de gemeente Korendijk. De afgelopen twee jaar moest de club zelf diep in de buidel tasten om de drainage onder het speelveld te vervangen. Een kostbare ingreep, die Korendijk niet wilde voorschieten omdat het een mogelijke voetbalfusie op het eiland wilde afwachten. Die fusie komt er vooralsnog niet en aangezien Goudswaardse Boys niet langer kon wachten omdat de velden er dusdanig slecht aan toe waren, werd de investering van een nieuwe drainage voor eigen rekening genomen. De gemeente Korendijk heeft aangegeven dat bedrag te willen vergoeden.