Gijs Hardlooper is de negentienjarige spits van vv Zinkwegse Boys 19-1. Samen met zijn vrienden is hij ongeslagen kampioen geworden en nu willen ze die lijn verder trekken in de tweede seizoenshelft.

DeGeusSchilderwerken_voorjaar2021

Gijs is begonnen met voetballen bij vv SHO toen hij zeven jaar oud was. Hij heeft tien jaar op De Kikkershoek versleten voordat hij de overstap maakte naar vv Zinkwegse Boys, zijn huidige club. Hij voetbalt daar al twee jaar in de selectie van de O19 en heeft zelfs zijn debuut voor het eerste elftal al mogen maken. Hardlooper volgt de VAVO op het Rijnmond College. “Ik was vorig jaar niet geslaagd voor VWO en haal nu alleen het vak Wiskunde B in. Hierna ga ik Geschiedenis studeren in Leiden. Wat ik daarna wil gaan doen weet ik nog niet”, vertelt hij.

Meerdere posities
De aanvaller startte als rechtsbuiten toen de dauw nog in de vroege morgen op de velden te bekennen was. Rond zijn dertiende werd Gijs een linie naar achter gehaald en mocht hij zijn taken uitvoeren als middenvelder. “Die drie jaar daarna zat ik meer op voetbal omdat ik samen met mijn vrienden in een team zat. Ik had het niet erg naar mijn zin op het veld tijdens de wedstrijden, maar trainingen en lachen met vrienden maakte alles goed”, zegt hij. Na die periode kreeg de middenvelder weer plezier in het spelletje, wat resulteerde in een nieuwe positie; spits. “Dat pakte goed uit, dus ik werd vaste spits. Daarna ben ik naar vv Zinkwegse Boys gegaan, met een groot aantal vrienden en zo vormden wij een volledig vriendenteam. Ik heb het nog steeds naar mijn zin op De Zinkweg en zal voorlopig niet vertrekken”, licht Gijs toe.

Kampioenschap
Dit seizoen is erg goed begonnen voor de mannen. In de eerste seizoenshelft startte de mannen in de tweede klasse, waar ze hun verwachtingen waar konden maken en ongeslagen kampioen werden. “Daarna gingen we door naar de eerste klasse. Mijn verwachtingen lagen niet zo hoog, er waren een aantal sterke ploegen die ik in eerdere jaren ben tegengekomen. De eerste drie competitiewedstrijden verloren we, waardoor de moed bij mij een beetje in de schoenen zakte”, vertelt de spits. Gelukkig voor de Zinkwegse ploeg was het nog niet gespeeld en kon het tij nog gekeerd worden. “Daarna wonnen we drie wedstrijden achter elkaar. We geloofden erin dat we in de middenmoot of bovenin de competitie konden gaan eindigen. Op het moment hebben we nog drie competitieduels te spelen en staan we tweede. Nummers drie en vier hebben twee wedstrijden minder gespeeld dan wij en kunnen beiden nog over ons heen, maar voor nu ben ik tevreden over het resultaat dat we hebben geboekt”, voegt hij eraan toe.

Mooie prestatie
Gijs is trots dat zijn ploeg kampioen is geworden in de eerste seizoenshelft. “Dat is voor mij een hoogtepunt. Het is het tweede seizoen met het team en we hebben een aantal nieuwe gezichten, dus ingespeeld op elkaar waren we niet. Om dan toch kampioen te worden vind ik een mooie prestatie”, zegt hij. Helaas kan de carrière van een voetballer niet alleen maar uit maneschijn bestaan, ook de dieptepunten horen erbij. “Voor mij was een dieptepunt de jaren dat ik niet mijn best deed en het niet naar mijn zin had”, vertelt de goalgetter.

Voorbeeld
Er valt niet raar op te kijken als Hardlooper vertelt dat zijn favoriete voetballer Robert Lewandowski is. “Ik vind hem momenteel de beste spits ter wereld. Hoe hij altijd op de goede plek staat en de rust en controle bewaard, vind ik bizar! Daarom is hij mijn voorbeeldspeler.” Verder heeft de aanvaller geen ritueel om optimaal te presteren, maar vindt hij dat als je genoeg traint en je lichaam goed onderhoudt, je in ieder geval fysiek optimaal bent.

TuinverzorgingDeBergden_voorjaar2021

Ambitie
De ambities voor de toekomst van de jonge voetballer is in eerste instantie plezier hebben. “Graag behoud ik ons vriendenteam. Mocht het er in zitten, dan lijkt me in de seniorenselectie spelen ook een goed vooruitstreven”, zegt Gijs. Buiten het voetbal vindt hij het bovendien leuk om muziek te spelen en een biertje te doen met vrienden. “Ik ben erg tevreden met het resultaat wat we als team hebben gehaald. Volgend jaar gaan we met zo goed als iedereen naar de senioren, dat zal wel anders gaan, maar ik heb er zin in”, sluit hij af.

Klik op vv Zinkwegse Boys voor het laatste artikel van de club.