Tweedeklasser FC Binnenmaas knalde uit de startblokken, maar het seizoen bleef beperkt tot enkele wedstrijden en van een reprise kwam het niet meer. De blik ging daarop snel naar de toekomst. Voor het komend seizoen kiest de club die ontstond uit de samensmelting van Maasdam en Puttershoek voor continuïteit én de toevoeging van enkele nieuwe spelers.


MAASDAM – Al vroeg kwam het nieuws naar buiten dat FC Binnenmaas het contract met trainer Michel van Noort opnieuw een jaar zou verlengen. Niet lang daarna werd duidelijk dat er binnen de technische staf van de hoofdmacht niet veel zou veranderen. Martin Remmers en Danny Mayers zullen de assistenten blijven van hoofdtrainer Van Noort en ook keeperstrainer Dylan Staneke zal de keepers opnieuw onder zijn hoede nemen. Binnen de medische staf is er wel een verschuiving: Joey de Jong verlaat de club en wordt opgevolgd door Kees van der Pligt, die keepte in de hoofdmacht van Maasdam en dit seizoen verzorger was bij ’s-Gravendeel nadat hij eerder actief was bij Goudswaardse Boys, ZBVH, Piershil en Strijen. Karim Veth zal als fysiotherapeut aan de selectie van FC Binnenmaas verbonden blijven. Nico Korpel zal daarentegen een stapje terugdoen als elftalleider. Korpel wordt opgevolgd door Leo van Gammeren, voormalig doelman van Strijen wiens zoon Thijs al bij FC Binnenmaas actief is in de jeugd.

Spelersgroep
FC Binnenmaas maakt al jaren geen gekke bokkensprongen als het gaat om het formeren van een uitgebalanceerde selectie. Dat zal ook niet voor het komende seizoen gelden, als hopelijk de dreiging van het coronavirus (grotendeels) is ingedamd. Voor het nieuwe seizoen zijn wel al een drietal nieuwe spelers vastgelegd: Leroy Verwey, Joeri van Ast en Wessel Kool. Leroy Verwey (foto) doorliep de jeugdopleiding van Alexandria’66 en kwam drie seizoenen uit voor de hoofdmacht van de Rotterdamse club. Daarna besloot hij zijn geluk elders te beproeven en belandde in Zwijndrecht bij Pelikaan, het afgelopen seizoen de competitietegenstander van FC Binnenmaas. Het afgelopen seizoen was hij al in beeld bij FC Binnenmaas, maar koos toen voor hoofdklasser Zwaluwen. Blessureleed en het coronavirus gooiden echter roet in het eten. Voor het komend seizoen kiest Verwey toch voor FC Binnenmaas, waar hij twee oude bekenden tegenkomt: met Youri van Noort en Mayles Glen speelde hij samen bij Alexandria’66. Joeri van Ast begon bij het Dordtse Oranje Wit, waar hij alle selectieteams doorliep en op zijn achttiende in de hoofdmacht speelde. Na drie seizoenen verkaste hij naar ’s-Gravendeel. Op De Trekdam kwam hij meerdere voormalig spelers van Oranje Wit tegen. Na gesprekken met de technische commissie en trainer Michel van Noort koos Van Ast ervoor om naar FC Binnenmaas te verkassen. Daar gaat hij samenspelen met Wessel Kool die het grootste gedeelte van zijn jeugd bij YVV De Zwervers speelde en via de amateurs van Sparta bij Brielle belandde. Waarna hij naar Brielle vertrok om daar in de JO19-1 te gaan spelen. De terugkeer bij De Zwervers zorgde voor een verdere ontwikkeling als makkelijk scorende speler. In coronatijd trainde hij regelmatig samen met Delano Oehlers, de spits van FC Binnenmaas en zo kwam hij in beeld voor een
overgang naar de tweedeklasser.


Sponsors
Ook op sponsorgebied is er continuïteit bij FC Binnenmaas. De sponsorcommissie van de club heeft gesprekken gevoerd met alle hoofdsponsors van het eerste elftal, aangezien deze zomer de verbintenissen zouden aflopen. Deze gesprekken zijn zo voorspoedig gelopen dat alle sponsorcontracten weer voor drie jaar zijn verlengd tot augustus 2024. De komende drie seizoenen zullen de namen/logo’s van European Tyre Distributors uit Strijen, Reedijk Wheels and Tyres Group uit Strijen en FrieslandCampina uit Maasdam weer op de tricots van de hoofdmachtspelers te zien zijn. Ook werd het contract van de broeksponsor Autorijschool Henk Legerstee uit Maasdam met drie jaar verlengd.


Klik hier voor meer artikelen over FC Binnenmaas.