Een nieuw seizoen in de Topklasse!

Halverwege de maand mei (2018) wist SSS VR1 zich veilig te spelen in de Topklasse! Dit seizoen dus een nieuw seizoen in de Topklasse. In dit bericht over de Topklasse, de tegenstanders, de selectie en staf van de SSS Vrouwen.

Topklasse:
In de Topklasse zijn er komend seizoen geen beloften-teams meer door een besluit van KNVB. De beloften spelen in het nieuwe seizoen in een eigen beloften competitie. Hierdoor ontstonden er meer open plaatsen om te promoveren vanuit de hoofdklasse, in totaal 4 plaatsen. Van de 7 teams met nacompetitie. Uit een loting kwamen drie wedstrijden en was Woezik VR1 de gelukkige die door loting promoveerde. RVVH VR1, SteDoCo VR1 en Be Quick’28 VR1 wonnen hun nacompetitiewedstrijd en promoveerde daarmee. De kampioen van de hoofdklasse B is SC ’t Zand VR1, waarmee zij meteen promoveren. In de hoofdklasse A werden de beloften, vv Heerenveen VR1, kampioen.

Tegenstanders in de Topklasse zijn:
DTS’35 Ede VR1
Seastrum VR1
Wartburgia VR1
Buitenveldert VR1
Ter Leede VR1
FC Eindhoven (AV) VR1
SC ’t Zand VR1
Woezik VR1
Be Quick’28 VR1
RVVH VR1
SteDoCo VR1

De selectie
Aan het einde van het seizoen namen we afscheid van Jeanine van Dalen, die gestopt is met voetballen. Ashley van Elswijk heeft een knieoperatie ondergaan en revalideert momenteel. Maxime de Bruin zal op wereldreis gaan.

Nieuwe spelers:                 afkomstig van:
Roebi Schwab                     AGE-GGK
Marietje van Laar              AGE-GGK
Stephanie Valk                   RVVH
Chelsea Disseldorp            RVVH
Joska Stokkers                    Excels. Barendrecht (Eredivisie)
Wendy de Wilde                 Smerdiek
Griffith Vaissaire                Smerdiek

Staf:
Shamilla Hamers gaat weer spelen, waardoor er een vacature ontstaat voor de positie als assistent-trainer. Voor deze vacature zoeken wij nog een geschikte kandidaat.

SSS VR1 is nog altijd op zoek naar een verzorgster/masseur voor de dinsdagen, donderdag en zaterdagen, en een assistent-scheidsrechter. Zie de vacature op de website van SSS: https://www.sssklaaswaal.nl/540/vacatures/

Voorbereiding op het nieuwe seizoen
Ter voorbereiding zullen de Vrouwen van SSS een trainingskamp beleggen in Sporthotel Carlton De Brug in Mierlo, net als vorig seizoen gelijktijdig met de Heren van SSS. In Brabant zal er geoefend worden bij en tegen rksv Nuenen VR1 op zaterdag 18 augustus.

Oefenprogramma:

18 augustus:                       rksv Nuenen VR1 – SSS VR1 (Trainingskamp in Mierlo)
25 augustus                        Hanze Cup in Zwolle (complex van sv. HTC)
28 augustus:                       sv DSE VR1 – SSS VR1
01 september:                     Eerste Bekerwedstrijd