'Dordtse’ impuls voor ’s-Gravendeel

Derdeklasser ’s-Gravendeel beleefde een anoniem en daarmee teleurstellend seizoen met een uiteindelijke achtste plaats in de eindrangschikking. Vooral in de tweede helft van het seizoen bleek winnen een hele moeilijke opgave voor de formatie van trainer Barry Schipper.

’S-GRAVENDEEL – De hoop op een prominente plek in de ‘Hoeksche Waardse’ derde klasse voorafgaande aan deze voetbaljaargang bleek voor ’s-Gravendeel ongegrond. De ‘Seuters’ kwamen in het eerste jaar van trainer Barry Schipper op De Trekdam eigenlijk niet in het stuk voor en moesten zich tevreden stellen met de rol van anonymus, exact tussen de koning van de klasse NSVV en nummer laatst NBSVV.

De tweede seizoenshelft draaide zelfs uit op een kwelgang voor de ’s-Gravendelers, die er maar niet meer in leken te slagen om een wedstrijd naar zich toe te trekken. Exact op Bevrijdingsdag, op zaterdag 5 mei, klonk voor het eerst euforie na de 1-0 triomf op SC Botlek. De eerlijkheid gebood wel te zeggen dat die victorie eigenlijk al in het vorige kalenderjaar was veiliggesteld: het betrof een restant van een wedstrijd van 9 december, toen ’s-Gravendeel drie minuten voor tijd door een treffer van John van den Broek al een 1-0 voorsprong koesterde. Die ene treffer bleek uiteindelijk beslissend want in de paar minuten die nog gespeeld moesten worden veranderde uiteindelijk niets meer in de stand.

Verder was de tweede seizoenshelft vooral een aaneenschakeling van teleurstellingen voor Schipper en de zijnen. Een flink pak op de broek van gemeentegenoot FC Binnenmaas (6-0), een gevoelige nederlaag op eigen veld tegen degradatiekandidaat (en uiteindelijke afdaler) Zinkwegse Boys (1-3), het niet kunnen vasthouden van een voorsprong bij hekkensluiter NBSVV (3-3): in de derby’s op het eiland Hoeksche Waard waren de uitslagen niet bepaald klinkend en daardoor zakte ’s-Gravendeel mede steeds verder weg op de ranglijst. Met overwinningen op Pernis en wederom SC Botlek werd de competitie alsnog met een positief gevoel afgesloten, maar de hele teneur was toch vooral die van teleurstelling.

In het nieuwe seizoen krijgt de selectie van Barry Schipper in elk geval een ‘Dordtse’ impuls. Al ruim voor het einde van de competitie werd duidelijk dat er vanuit Dordrecht nieuwe spelers zouden komen. Schipper verwelkomt in elk geval Mitch Klijn (Oranje Wit),  Dennis Sleiffer (RCD Dordrecht)
Jelle van der Starre (Oranje Wit), Joeri van Ast (Oranje Wit) en Sven Akkerman (Oranje Wit) als nieuwe spelers in de groep.  Bovendien heeft Marco Kruitjhof, die het afgelopen seizoen in het tweede team heeft gespeeld, aangegeven dat hij zich wederom volledig voor de selectie van het eerste team wil in gaan zetten.

Dat zal vermoedelijk weer gaan gebeuren in een poule met Hoeksche Waardse ploegen. NSVV, NBSVV en Zinkwegse Boys verdwenen naar boven en naar beneden, wat overblijft zijn de derby’s met FC Binnenmaas (dat het afgelopen seizoen tweemaal te sterk was), het uit de tweede klasse gedegradeerde Piershil dat vrijwillig een stap heeft teruggedaan en nieuwkomer Oud-Beijerland dat met veel ambities de derde klasse binnenkomst. Het afgelopen seizoen won ’s-Gravendeel maar één van de in totaal acht gespeelde streekontmoetingen. Daar ligt in de nieuwe jaargang dus nadrukkelijk ruimte voor verbetering.’’