Isa-van-Horssen-SHO

Dit keer blikken we met Isa van Horssen vooruit op de wedstrijd van SHO VR1. Aankomende zaterdag spelen zij tegen NSVV VR1. Na drie goede bekerwedstrijden en onder andere een 10-0 overwinning tegen Zinkwegse Boys, verwacht Isa veel van komend seizoen.

DeGeusSchilderwerken_voorjaar2021

Isa begint over haar carrièreverloop. “Ik speel al een aantal jaar in het eerste elftal van de meiden. We waren een selectieteam maar vanaf dit jaar (VR1) is het wel een stuk serieuzer.
Ik ben samen met mijn tweelingbroer op mijn vijfde begonnen bij SHO. Tot de E’tjes heb ik met jongens gespeeld door het kleine aantal meiden. Ik vond het erg leuk om samen met mijn broer te voetballen. Vanaf de E is er een jong meidenteam gestart. Ik heb altijd met veel plezier gevoetbald en nu nog steeds. Door de jaren heen heb ik veel geleerd en ik ben zeker nog niet van plan te stoppen.”

Isa speelt op dit moment in het eerste van de vrouwen van SHO. “Sinds dit jaar is er weer een vrouwenteam gestart, de Vrouwen 1 van SHO. Door speelsters te kort is dit team vorige jaren opgeheven. Nu zijn wij begin dit seizoen (als Mo19-1) bijna compleet overgegaan naar de VR1. Lotte is onze trainster, samen met Ricardo en Frank staan ze altijd voor ons klaar met een super training en proberen ze het uiterste uit ons te halen.”

We blikten met Isa terug op afgelopen wedstrijd. “Onze laatste bekerwedstrijd uit tegen HBSS hebben wij gewonnen met 4-1. Na de 10-0 winst tegen Zinkwegse Boys was het belangrijk dat we ze niet gingen onderschatten. Dat hebben we ook zeker niet gedaan. We begonnen rustig en zo had iedereen al snel door hoe ze speelden, op welke posities we meer of minder moesten letten en waar we onszelf op konden verbeteren. De laatste weken trainden we veel op de ruimte zoeken en veldbezetting. Dat hebben we goed uit kunnen voeren.”

TuinverzorgingDeBergden_voorjaar2021Komende zaterdag speelt Isa de clash tegen NSVV. We blikten met haar vooruit. “Ik heb geen idee hoe ze spelen, dit is ook ons eerste jaar in de vrouwen dus we zullen vast en zeker nieuwe gezichten tegenkomen. We moeten vooral niet onderschatten, maar gewoon ons best doen en gebruiken waar we op getraind hebben. Ik verwacht dan ook een 1-2 overwinning.”

Isa gaat met veel vertrouwen de competitie tegemoet. “Met drie mooie wedstrijden in de beker hopen we daar nog verder in te kunnen komen en goed met veel vertrouwen te kunnen beginnen aan de competitie. Nu zullen we ook tegenstanders tegenkomen die ouder zijn dan wij, maar dat houdt ons niet tegen. We gaan ons best doen en vooral plezier maken.”

Bron foto: Henny Ramstijn

Klik hier voor meer artikelen over SHO.
Meer informatie over SHO? Klik hier.