MIJNSHEERENLAND – Bestuurslid technische zaken Dick Coppens kan met een gerust hart zijn taak neerleggen en afscheid nemen. Zaterdag-vierdeklasser GOZ heeft de technische staf voor het nieuwe seizoen namelijk helemaal rond voor de jaargang 2019-2020.

Al in een eerder stadium was bekend dat trainer Pascal van den Hoek ook volgend seizoen Mijnsheerenland als zijn vaste trainersstek zou aanhouden. Van den Hoek, hiervoor werkzaam bij SSS, krijgt komend seizoen Olaf Sap als rechterhand naast zich. De oud-hoofdmachtspeler van GOZ, die jarenlang een plaag was voor veel verdedigingen, treedt aan als assistent-trainer van Pascal van den Hoek.

Maar ook de andere functies binnen de technische staf zijn ingevuld. GOZ kon onlangs melden dat ook de samenwerking met het tweetal Jan van Vugt en Daphne Kranendonk volgend jaar zal worden voortgezet, want met het tweetal werd een contractverlenging overeengekomen. Jan van Vugt is sinds dit seizoen de trainer van het tweede elftal. Samen met Jan-Willem Verschoor is hij bezig aan een goed jaar met de tweede keus van de oranje-zwarten: in de reserve 3e klasse heeft GOZ2 een plek in de middenmoot veroverd. Die prestaties vormden mede de basis voor de verlenging van de samenwerking. Ook verzorgster Daphne Kranendonk blijft nog minimaal één jaar verbonden aan GOZ. Net als Jan van Vugt begon ze dit seizoen bij de selectie.

Door de tevredenheid van beide partijen worden ook komend jaar de blessures door de verzorgster verholpen. Met het vastleggen van deze belangrijke plekken is de technische staf van GOZ inmiddels zo goed als compleet. De zoektocht naar een vaste assistent-scheidsrechter voor het eerste en tweede team is nog niet volbracht: als die posities ook ingevuld zijn, dan heeft Gemengd Oranje Zwart de begeleiding voor een nieuw seizoen helemaal op orde. Het huidige seizoen heeft niet voor GOZ gebracht wat misschien op voorhand werd verwacht. In de vierde klasse G met een Rotterdams-Drechtstedelijke-Hoeksche Waardse inslag zijn de Mijnsheerenlanders na 22 wedstrijden terug te vinden op een bescheiden negende plek.

De recente 1-4 thuisnederlaag tegen het iets hoger geklasseerde Hekelingen maakte duidelijk waar de achilleshiel van GOZ zit: de ploeg verloor niet voor de eerste keer dit seizoen van zichzelf en een week later werd bij eilandgenoot NBSVV opnieuw een pijnlijke uitglijder (2-1) beleefd. NBSVV was immers tot die wedstrijd op Nieuw-Beijerlandse bodem nog niet succesvol geweest. De 9-2 overwinning op Simonshaven, resultaattechnisch de bete uitslag dit seizoen, stak daar schril tegen af.