Het was een moment met bijna symbolische waarde. Exact een jaar nadat Nederland door de coronacrisis in een lockdown belandde, stond op sportpark De Koorenaar de selectie van Goudwaardse Boys onder leiding van trainer Leo Tol weer op het veld. Althans, dat deel dat op basis van de leeftijdscategorisering (tot 27 jaar) in groepsverband mocht trainen binnen de geldende coronamaatregelen.


GOUDSWAARD – Het bizarre seizoen 2020-2021, in competitieverband al lang en breed geëindigd, kreeg die zaterdag alsnog een vervolg. Een jaar nadat corona het leven in Nederland in een ijzeren greep nam, een halfjaar nadat de volgende strenge lockdown van kracht werd, pakten de ‘boys’ uit Goudswaard de draad weer voorzichtig op. Op een complex waar kantine en kleedkamers gesloten waren, social distancing de maatstaf was, verkleden en douchen thuis dienden te gebeuren en de voorzichtigheid nog troef was, zetten de voetballers van de vierdeklasser toch weer behoedzaam hun stappen op de groene weide van De Koorenaar.

Leo Tol, inmiddels vergroeid met de club waar hij sinds 2013 trainer is na een seizoen dat weer een memorabel verloop kende, had er alles aan gedaan om zijn manschappen – twintig in getal – een genoeglijke training voor te schotelen. Maar vooral weer met elkaar voetbal beleven na zo’n lange tijd. De eerste stap op weg naar het normale, die hunkering was duidelijk voelbaar in Goudswaard.


Foto: Goudswaardse Boys

Klik hier voor meer artikelen over Goudswaardse Boys.
Meer weten over Goudswaardse Boys? Klik hier.