CvdW: v.v. NSVV – Introductie

Deze editie is v.v. NSVV de Club van de Week en deze week zullen er meerdere interviews worden afgenomen met betrokkenen van de club. Daarnaast zal er aan het eind van de week een voorbeschouwing plaatsvinden met het oog op de wedstrijd van aankomend weekend.

NSVV is opgericht op 22 maart 1946 en is gevestigd in Numansdorp. NSVV is een afkorting van Numansdorpse Sport Vereniging Vios (vooruitgang is ons streven). De vereniging werkt haar thuiswedstrijden af op het Gemeentelijk Sportpark Numansdorp en het eerste elftal is actief in de Derde Klasse zaterdag.

Niveau sinds de eeuwwisseling
NSVV heeft sinds de eeuwwisseling afwisselend in de Eerste t/m Derde Klasse zaterdag gespeeld. Zo kwam de club van 2001 t/m 2004 uit in de Eerste Klasse en speelde de club van 2005 -2014 in de Tweede Klasse. In 2014 degradeerde NSVV naar de Derde Klasse, waar de club in 2015 tweede werd en in 2016 kampioen. In 2017 mocht de club, na twee jaar afwezigheid, weer uitkomen in de Tweede Klasse. Helaas wist NSVV dit slechts één seizoen vol te houden en degradeerde de club weer terug naar de Derde Klasse, waar NSVV momenteel de koppositie bezet en kan komend weekend, bij winst op GHVV’13, het kampioenschap in de wacht slepen.

Memorabele momenten in de KNVB beker
NSVV heeft enkele malen zelfs deel mogen nemen aan de KNVB beker, namelijk vijf keer. Zo speelde NSVV in het seizoen van 1982-1983 tegen Cambuur Leeuwarden in de eerste ronde, maar de club uit Numansdorp verloor de wedstrijd met 4-2 en lag hierdoor al snel uit het bekertoernooi. In het seizoen 1984-1985 wist NSVV iedereen te verbazen door in de eerste ronde met 1-0 te winnen van N.E.C. Nijmegen. Helaas bleek in de tweede ronde Sparta Rotterdam met 5-1 te sterk voor de club uit Numansdorp.

Hierrna mocht NSVV nog drie maal deelnemen aan de KNVB beker, maar wist de club nooit verder te komen dan de eerste ronde. Zo was RKC Waalwijk in het seizoen van 1987-1988 met 1-2 te sterk en in het seizoen van 1988-1989 bleek ook FC Twente een maatje te groot (1-4). De laatste keer dat NSVV mocht uitkomen in de KNVB beker, was in het seizoen van 1990-1991. Toen was Heracles Almelo de tegenstander en was het een zeer spannende wedstrijd. Na verlening stond het namelijk 2-2 en moesten penalty’s de uitkomst bieden. De penalty shootout werd uiteindelijk met 2-4 gewonnen door Heracles en wederom moest NSVV na de eerste rond het bekertoernooi verlaten.

Het seizoen tot nu toe
Het seizoen begon voor NSVV op 23 september met een uitwedstrijd tegen ’s-Gravendeel. Deze wedstrijd bleef onbeslist en zonder doelpunten (0-0) en zodoende nam NSVV één punt mee terug naar Numansdorp. Een week later stond de thuiswedstrijd tegen Botlek op het programma en NSVV bleek een maatje te groot voor Botlek, want de club uit Numansdorp won deze wedstrijd met maar liefst 5-0.

Deze wedstrijd bleek het begin van een geweldige reeks, want tot en met de winterstop werden alle wedstrijden gewonnen. Zo wist NSVV te winnen met de volgende uitslagen: Pernis uit (0-3), Binnenmaas thuis (2-1), Zinkwegse Boys uit (1-3), IJVV De Zwervers thuis (1-0), Rijnmond Hoogvliet Sport uit (0-1), Rozenburg thuis (3-0), GHVV’13 uit (0-5), Rockanje thuis (12-0), NBSVV uit (0-4) en Charlois thuis (2-0).

Na de winterstop wist NSVV deze indrukwekkende reeks voort te zetten. Zo werd er op 27 januari namelijk uit bij DRL gewonnen met 1-3 en werd er een week later met 3-0 thuis gewonnen van ’s-Gravendeel. Op 10 februari volgde de eerste nederlaag voor de club uit Numansdorp. FC Binnenmaas was, in eigen huis, namelijk met 5-1 te sterk voor NSVV.

Na deze nederlaag wist NSVV de draad weer op te pakken, want tot 14 april werd namelijk iedere wedstrijd weer gewonnen. Zo was NSVV te sterk voor: Pernis thuis (3-0), IJVV De Zwervers uit (0-2), Rozenburg uit (1-3) en Botlek uit (1-2). Op 14 april wist NSVV, in de thuiswedstrijd tegen DRL, voor het eerst in lange tijd niet te scoren en deze wedstrijd eindigde uiteindelijk in 0-0.

Op 17 april stond het restant van het duel NSVV – Rijnmond Hoogvliet Sport op het programma. Deze wedstrijd eindigde, met 2-1, in het voordeel van NSVV. Enkele dagen later, op 21 april, werd met 0-2 het uitduel tegen Rockanje gewonnen en op 28 april wist NSVV de thuiswedstrijd tegen Zinkwegse Boys ook winnend af te sluiten (1-0).

NSVV draait dus een prima seizoen, want van de 23 gespeelde wedstrijden werden er 20 gewonnen. De club speelde slechts twee keer gelijk en heeft slechts een nederlaag geleden.

Komend weekend speelt NSVV om 14.30 uur thuis tegen GHVV’13 en bij winst mag de club zich kampioen van de Derde Klasse D noemen.

CvdW: v.v. NSVV – Introductie