ton-de-groot-vv-rozenburg

Vandaag in het item ‘Corona advies met…’ Ton de Groot (64) van VV Rozenburg. Ton begon op zijn negende in de jeugd van VV Rozenburg en vervolges ook in het eerste elftal van de club. Alleen met een uitstapje van 1 jaar naar Spijkenisse in 1978 is Ton de club altijd trouw geweest. Sinds 2017 is Ton namelijk benoemd tot erelid bij Rozenburg, waar hij inmiddels dus al 55 jaar lid is.

cathay_internetbalk_v2

“Ik hou mij met namelijk bezig met de sponsorzaken binnen de club, dit betekend het binnen halen van sponsors en vervolgens ook betrekken bij de club. Hierbij organiseren we ook één keer per jaar de sponsoravond. We hebben inmiddels 70 reclameborden, twee hoofdsponsors en vier subsponsors”.

De tweede klasse is het maximaal haalbare voor de club volgens Ton. Het aantal leden is de laatste jaren terug gelopen, veel mensen verhuizen naar elders. De jeugd stopt vaak op hun 17de om geld te gaan verdienen. Over het huidige seizoen valt nog weinig te zeggen, hierin zijn pas twee wedstrijden gespeeld.

Het hoogtepunt bij Rozenburg was het behalen van de kwartfinale in de KNVB voor amateurs. Dit was un 1973, in deze tijd was dit zeker uniek.

Corona heeft ook VV Rozenburg getroffen in deze tijd. De omzet van de kantine is sterk teruggelopen en er is geen entree voor de wedstrijden van het eerste elftal. “We proberen op diverse vlakken te bezuinigen binnen de club. Zo kun je de kantinevoorraad verkopen onder de leden voor het over de datum is”.

Het trainen op 1,5 meter met twee personen vindt Ton een alternatief, “je mist wel de spanning, de wedstrijden en het hele sociale gebeuren om de vereniging heen”.

Binnen de club zijn er lovende woorden voor Bert van der Vecht van Ton. “Hij is hier dagelijks bezig. Onlangs met pensioen gegaan en steekt heel veel tijd in de club”.

Voor Ton gaan de werkzaamheden ook gewoon door. “Ik heb vorige week nog twee reclameborden verkocht. Dat kan ook nog gewoon in deze tijd”.

Wij wensen Ton en VV Rozenburg veel succes wanneer de competitie weer van start mag!

Klik hier voor meer artikelen over VV Rozenburg
Klik hier voor meer informatie over VV Rozenburg