Sidney Nora (19) is op zijn negende begonnen bij Xerxes. Vervolgens heeft hij 2 jaar later de overstap naar Feyenoord gemaakt. Hij heeft daar 6 jaar gespeeld voordat hij naar SV Charlois kwam waar hij nu in het eerste elftal speelt.

cathay_internetbalk_v2

 Sidney Nora vind het jammer dat de competities stil zijn gelegd omdat hij het afgelopen jaar harder dan ooit heb gewerkt om zichzelf erg te verbeteren. “Al de tijd en moeite die ik in mezelf heb gestoken moest zich gaan uitbetalen dit seizoen maar jammer genoeg mocht het niet zo zijn. Maar toch blijf ik nog steeds elke dag voor mezelf te trainen in de hoop om het ooit waar te maken.”

Het seizoen was voor SV Charlois al even begonnen voordat het stilgelegd werd. In de beker zijn ze ondanks 2 nederlagen en een gelijkspel uiteindelijk toch nog doorgegaan. In de competitie heeft het elftal 3 wedstrijden kunnen spelen waar ze in totaal 4 punten eruit hebben gehaald.

Om goed fit te blijven kan je natuurlijk niet stil gaan zitten: “Ik doe de intervalruns omdat dit de beste manier is om fit te worden en te blijven. Daarnaast doe ik ook explosief werk om sneller te worden en ook wat kracht om sterker te worden. Als het op voetbal aankomt moet ik wat sneller handelen in balbezit dus daar werk ik ook bijna elke dag aan.”

Als tips om goed fit te blijven heeft Sidney Nora het volgende:  “Je moet op je voeding letten dat is voordat je gaat trainen eigenlijk het belangrijkste. Daarna komt jezelf fit houden en werken met de bal. Daarna zou ik als je niet fit bent fit proberen te worden en proberen om jezelf te verbeteren in balbezit. Dit kan zijn het verbeteren van je afwerken, passing, voorzet etcetra.”

Wij vroegen aan Sidney Nora wanneer hij denkt dat de competities weer hervat zouden worden. “Ik verwacht niet echt iets bijzonders, ik kijk gewoon meer uit naar het feit om weer te voetballen zodat ik mezelf kan bewijzen. Ik hoop dat mijn harde werk naast het veld zich dan zal gaan uitbetalen.”

Klik hier voor meer artikelen over SV Charlois
Klik hier voor meer informatie over SV Charlois