Roger Lieveld (32) zit al vanaf zijn zesde op voetbal. Hij heeft bij diverse clubs in de bvo’s gespeeld zoals: Feyenoord, Sparta, Excelsior , en Ado den haag. Ook heeft hij bij een aantal amateur clubs gespeeld zoals Smitshoek, Togr en Rijmond Hoogvliet. Ook heeft hij bij Vitesse delft, SHO, Bvcb gespeeld. En nu speelt hij bij Charlois. Lieveld heeft al meer dan 10 jaar in diverse selecties gezeten.

cathay_internetbalk_v2

Lieveld heeft begrip voor het feit dat de competities stil zijn gelegd, maar leuk is het totaal niet. “Het komt over voor de meeste amateur voetballers “ dat wij niet belangrijk zijn” dat we niet mogen voetballen. Waarvoor ik er wel begrip voor heb” dat ik het idee heb dat wij als amateurs minder oplettend met de corona regels omgaan. En dat we het sneller kunnen verspreidden. En de profs toch “ onder toezicht zijn en strakker leven. Tuurlijk komt er ook genoeg Corona voor bij profs. Maar er spelen ook andere belangen bij de profs zoals het geld wat daar in omgaat.

De voorbereiding voor Charlois verliep redelijk, ze hebben een heel nieuw team, dat kost gewoon tijd om draaiend te krijgen. Maar helaas telt tijd soms niet in de voetballerij. De competitie start stond het team van Charlois er wel gelijk. Ze begonnen met een overwinning. Door vele blessures die het team had zakte ze even weg, daarna pikte ze het ook weer goed op, en toen was er Corona . Helaas was de competitie per direct stop gezet. De selectie baalde echt en ze vinden het nog steeds jammer.

Wij vroegen aan Lieveld wat hij normaal doet om goed fit te blijven. “Persoonlijk fitness ik regelmatig. Vind het heerlijk om te gymen, ik doe vooral cardio en stabilisatie oefeningen. Vooral nu er geen voetbal is ben ik blij dat de sportscholen nog open zijn. Zo voel ik me toch nog “fit” ook al is gymen een anders soort fit dan als je voetbal speelt.”

Lieveld heeft ook een paar tips om tijdens deze corona stop fit te blijven. “Ik Zou doelen voor je zelf opstellen elke maand. En natuurlijk je doelen proberen te halen. Op je voeding letten is heel belangrijk. Vooral als je nu niks meer doet, kan het heel snel gaan. De kilo’s vliegen zo erbij. Dan heb je dadelijk een hele achterstand als er weer gevoetbald mag worden. Blijf vooral in bewegingen. Je kan bijvoorbeeld hard hardlopen. Er zijn genoeg dingen die je kan doen vind ik zelf, maar je moet het wel willen.”

Op de vraag wie een voorbeeld voetballer is voor Lieveld verteld hij. “Dwight Krolis, helaas heb ik hem niet lang meegemaakt met voetballen. Maar hoorde al jaren zijn naam in de voetbal wereld, hoe geweldige linksback hij was. En zijn glorrie jaren bij Katwijk. Wat ik van Dwight geweldig vind is dat men tegen hem opkijkt. Hij was 1 van de oudste van de selectie , maar werkte nog hard. Over zijn fitheid was er veel discussie vooral bij staf. Maar geloof me bij wedstrijden stond Dwight er altijd. Tuurlijk had hij vaak pijntjes.” Dwight heeft de selectie altijd meegegeven om hard te werken. Lieveld heeft vorig jaar een paar keer in de voorbereiding met Dwight gespeeld en het was heerlijk voetballen. In wedstrijden hadden de spitsen een zware middag tegen hem, hij sloopte ze vaak.

Lieveld denkt dat in februari / maart van 2021 er hopelijk weer gevoetbald kan worden. “Ik hoop dat we snel weer met de hele selectie mogen trainen, want dat trainen met 4 man vind ik maar niks.”

 

Klik hier voor meer artikelen over SV Charlois.
Klik hier voor meer informatie over SV Charlois.