Dwight Krolis (37) heeft altijd fanatiek gevoetbald en heeft het geluk gehad dat hij voor een aantal prachtige clubs heeft mogen spelen op topamateurniveau. Hij is gestart in de jeugd waar hij heeft gespeeld voor Spartaan ’20. Vanuit de jeugd is hij vetrokken naar Zwart Wit ’28 en is hij achtereenvolgend uitgekomen voor de vertegenwoordigende elftalen van Zwart-Wit ’28, TOGR, vv Noordwijk, vv Katwijk, vv Capelle, rksv Leonidas en sv Charlois.

cathay_internetbalk_v2

Na een mooie voetbal carrière is Dwight Krolis begonnen als trainer. “Sinds dit seizoen ben ik (officieel) gestopt en speel ik, vooral wanneer dit nodig is, mee met het 2e elftal van sv Charlois. Hier ben ik nauw bij betrokken omdat hier veel spelers in uitkomen die ook uitkomen voor ons nieuwe O23 selectie.”

Dwight Krolis vind het vervelend dat de competities stop zijn gezet maar het is niet anders zegt hij.  “Als ik de beweegredenen zo zie, dan begrijp ik het wel. En dan doel ik vooral op de reisbewegingen die zoveel mogelijk verminderd moesten worden. Tegelijkertijd geloof ik wel erin dat regelmatig en actief sporten een belangrijk fundament is voor een gezonde levensstijl. Hierdoor denk ik dat er ook een vervelend neveneffect aan vastzit. Vooral voor de senioren die slechts in kleine groepen mogen trainen. Maar ook voor de jeugd die slechts onderling wedstrijden mag spelen. Elke voetballer wil namelijk wedstrijden spelen en dat dit niet mag heeft absoluut zijn weerga op bijvoorbeeld de opkomst van trainingen.”

Het seizoen begon voor Dwight Krolis zowel goed als minder goed. Hij is betrokken bij meerdere elftallen binnen de vereniging. “Zo train ik zelf de JO19 en daarmee zijn wij minder goed gestart. In dat opzicht geeft deze competitiestop ons ruim de tijd aan een heleboel specifieke zaken te werken. Al ontbreken dan weer de wedstrijden om het trainingseffect te toetsen. Het 2e elftal was wel goed gestart en had de juiste vorm te pakken. In dat opzicht was het jammer dat dit onderbroken werd. Verder is ook ons 1e elftal, kijkende naar de vele mutaties binnen de selectie, redelijk tot goed gestart. Ook hier is het zonde dat dit onderbroken werd.”

Om fit te blijven fitnest Dwight een aantal keer in de week. “Eerlijkheidshalve moet ik zeggen dat dit flink verminderd is omdat je niet kan douchen bij de sportclub. Hierdoor kan ik niet gelijk door naar mijn werk. Dit zorgt ervoor dat ik de oefeningen vooral thuis probeer uit te voeren of dat ik ga joggen. Maar aangezien beiden niet mijn favoriete bezigheden zijn, schort het hier dus wel eens aan de discipline. Ik voetbal eigenlijk ook veel liever. Maar dat kan helaas momenteel niet. Tenminste niet zoals ik het graag voor ogen heb.”

Om goed fit te blijven heeft Dwight Krolis ook nog tips en tricks. “Voor mij werkt het qua sporten in ieder geval goed om anderen erbij te betrekken. Hierdoor heb je een verantwoordelijkheid naar een ander toe en dat zorgt er sneller voor dat je je houdt aan je verplichtingen. Verder hecht ik veel waarde aan bewustwording en probeer ik dit te verwerken in mijn trainingen, onder andere door veel Yoga oefeningen. Dit is niet alleen goede beweging, maar creëert ook rust in mijn hoofd. Hier kan het namelijk nogal druk worden na een hectische dag.”

Een echte verwachting voor het hervatten van de competities heeft Dwight Krolis niet. “Ik hoop eigenlijk dat wij gewoon weer snel mogen starten en dat we het vooral ook mogen afmaken. Natuurlijk wil je dan natuurlijk met alle teams goede prestaties leveren. Maar ik denk dat we vooral ook erg blij mogen zijn dat we weer mogen voetballen. En daar ga ik vooral trainer, en waar mogelijk als speler, dan ook zoveel mogelijk van genieten. Ik verwacht dus vooral weer lekker plezier te mogen beleven aan ons voetbalspelletje.”

 

klik hier voor meer artikelen over sv Charlois