daan-bourgonje

Daan Bourgonje is een 23 jarige middenvelder van VV Spijkenisse. Hij is op zijn vijfde begonnen bij VV Hellevoetsluis, waarna hij op zijn tiende naar VV Nieuwenhoorn vertrok. Toen hij zij 17 werd heeft hij nog 1 jaar in de jeugd gespeeld bij Spijkenisse. Ondertussen speelt hij al zes seizoenen in het eerste van de club.

haco_sport[1]

Wat Daan betreft is je gezondheid het belangrijkst. “Gezondheid staat wat mij betreft boven alles. Het is enorm jammer dat het amateurvoetbal door het coronavirus nu stil ligt, maar helaas is dat niet anders. Het amateurvoetbal mag niet ten koste gaan van de gezondheid. Ik denk dat wij met Spijkenisse niet zijn gestart op de manier dat we gehoopt hadden. Gezien de kwaliteiten die wij in de ploeg hebben vind ik dat we meer punten hadden moeten halen. We hebben grotendeels dezelfde selectie waarmee we vorig seizoen af sloten. We sloten toen af met een goede reeks overwinningen, en zelfs bijna een periodetitel”.

Nu het voetbal stil ligt, moet Daan andere manieren vinden om fit te blijven. “Normaal gesproken ga ik buiten de trainingen en wedstrijden ook nog wel 1 of 2 keer per week naar de sportschool. Nu het voetbal helemaal stil ligt ga ik wat vaker naar de sportschool en doe ik daarbuiten ook nog wat loopwerk om mezelf fit te houden. Ik denk dat het belangrijk is om gewoon bezig te blijven. De dagen dat je normaal traint is het handig om wat loopwerk te doen om zo toch nog je conditie op peil te houden. Ook heb je nu de mogelijkheid om wat vaker naar de sportschool te gaan. Persoonlijk ben ik echt een Messi fan. Maar als we het hebben over hard werken en fitheid, dan denk ik dat Cristiano Ronaldo een voorbeeld is voor velen. Hoe hard hij heeft gewerkt om te komen en te blijven waar hij nu is, is echt knap. Op zijn niveau en hoe fit hij op zijn leeftijd nog is, is bewonderenswaardig”.

Het is moeilijk in te schatten hoe de rest van het seizoen eruit komt te zien met Spijkenisse. “Het is natuurlijk nog even afwachten hoe ze het restant van de competitie gaan invullen. Dit hangt af van hoe het de komende tijd met de besmettingen gaat. Ik hoop in ieder geval dat wij met Spijkenisse de draad weer op kunnen pakken en het seizoen net zo positief kunnen voortzetten als hoe we dat eind vorig seizoen hebben gedaan”.

Meer informatie over VV Spijkenisse? Klik hier
Klik hier voor meer artikelen van VV Spijkenisse