Chayo Maria (31) is op zijn zevende begonnen met voetballen bij Transvalia. Hij heeft bij diverse clubs mogen spelen zoals: Transvalia, Spartaan’20, Willem 2. En in de senioren heeft hij gespeeld bij: Smitshoek, IFC, Kocatepe, Nieuwerkerk, Meeuwenplaat & Sv Charlois.

cathay_internetbalk_v2

Chayo Maria vind het absoluut niet fijn dat de competities oor de corona stil zijn gelegd, maar hij begrijpt de situatie wel heel goed. “Het is voorlopig niet anders, we zullen het met z’n alle moeten doen. Dan komt het vanzelf wel weer goed en kunnen we weer voetballen.”

Het seizoen was voor SV Charlois al begonnen voordat de competities ook weer stil werden gelegd. “We begonnen het seizoen wel moeizaam, ook met name omdat een aantal spelers waren vertrokken. Maar we begonnen wel net lekker op dreef te komen.”

Chayo Maria probeert zelf 3x per week te gaan fitnessen om goed op zijn conditie te blijven letten, en hij let wel een beetje op mijn voeding zodat hij wel nog voldoende fit blijft. Ook heeft Chayo Maria een paar tips om zelf thuis goed fit te blijven. “Ik denk toch wel fitnessen en joggen, dat is het best momenteel. Voor mij werkt het wel ieder geval.”

Op de vraag wie er voor Caoyo Maria een voorbeeld voetballer was vertelde hij: “Edgar Davis, hij was altijd super snel en super fit op het gebied van zijn conditie, fysiek was hij ook super sterk en ook was hij een hele harde werker.”

Of het seizoen hervat gaat worden durft Chayo Maria niet precies te zeggen de maatregelen kunnen met de dag veranderen en we moeten eerst maar corona onder controle zien te krijgen.

 

Klik hier voor meer artikelen over SV Charlois
Klik hier voor meer informatie over SV Charlois