SteDoCo’s technisch directeur Wim den Braven is zeer tevreden over de uitkomst van dit zojuist afgelopen seizoen. De promovendus had zich ten doel gesteld moeiteloos te handhaven en het zou mooi zijn als de ploeg uit Hoornaar zich in het linkerrijtje zou kunnen nestelen. ,,Als je dan op deze hoge positie kunt eindigen, dan mogen wij ook tevreden zijn.”

HOORNAAR – Trainer Gijs Zwaan bereikte samen met zijn staf dit resultaat ondanks een karrevracht aan blessures. Uiteindelijk was de groep te klein en dat maakt de presentatie nog imposanter. Den Braven vindt dat er dit seizoen een goede selectie stond. ,,Wij hebben getracht te leren van het verleden. Het beleid om te proberen steeds op elke positie beter te worden, werpt zijn vruchten af. Er staat een goed voetballende ploeg, die met elke tegenstander mee kan voetballen en zelfs voor verassingen kan zorgen. Ik ben heel tevreden met deze groep.”

SteDoCo wil door. Het haalt met de komst van doelpuntenmachine Kyle Doesburg en Wesley Meeuwsen spelers met veel scorend vermogen. Daarmee rekent men bij SteDoCo op meer goals. En het heeft al Joran Schröder, die een topseizoen achter de rug heeft. Aan hem stelden wij de vraag of dit het beste team is waarin de Hardinxvelder ooit speelde? ,,Ik denk dat dit team het beste in balans is. In het jaar dat wij topklasse speelden stond er ook een goed team. Vergeet niet dat wij toen tegen alle topamateurploegen uitkwamen. Dat is nu natuurlijk niet het geval.” Hij stelt wel vast dat hij vanaf de zijkanten uitstekend bediend wordt. ,,Benjamin van Wanrooij is vanaf rechts de koning van de assists en aan de linkerkant zorgen Vincent Verheul en Jesse Wielinga voor de aanvoer. Van rechts komt ook verdediger Etiën Mariana regelmatig goed door.” Zodra SteDoCo zich onder de druk moet uitvoetballen heeft het de kracht en lengte van Schröder ook nodig. Bij hem kan de verdediging en het middenveld altijd diepte zoeken.

TALENTVOL
De huidige selectie vormt de basis voor het volgende seizoen. Met veel spelers zijn meerjarige overeenkomsten afgesloten en dat geeft vertrouwen. ,,Met een aantal gerichte versterkingen erbij zal er nog meer gogme binnen het team komen”, merkt Den Braven op. ,,Onze gemiddelde leeftijd gaat waarschijnlijk wat omhoog, maar dat is prima. Wij hebben straks veel talentvolle spelers en ook spelers met ervaring.”

De bij SteDoCo terugkerende trainer Frans Adelaar kan straks over Of het nu voetbal, rugby, hockey, baseball, softbal of atletiek belijning is, de Intelligent One bespaart u veel tijd en is daarbij enorm nauwkeurig. Door gebruik te maken van een navigatiesysteem op basis van verschillende satellieten en via radiofrequentie kan de Intelligent One tot een zeer nauwkeurige positionering komen met een nauwkeurigheid van +/- 1-2 cm. Één van de uitdagingen voor de club-vrijwilliger zit hem in het besturen en voorzien van gegevens aan de belijningsrobot. Met de bijgeleverde Samsung Galaxy Active tablet met Intelligent One App voor besturing en duidelijke instructie vooraf kan een voetbalveld in 30 minuten belijnt worden. Lijnmarkering is op deze manier de toekomst. De Intelligent One lijnmarkeringsrobot is aan te schaffen op basis van koop of lease of eventueel te huur. Echter niet alle lokale clubs of verenigingen zullen door de financiële investering het budget hebben en voor deze manier van belijnen kunnen of mogen kiezen. Milati Grass Machines biedt deze clubs of verenigingen echter de mogelijkheid een ruime selectie beschikken. De concurrentie is groot. SteDoCo haalde onlangs nog een extra doelman en een jonge talentvolle verdediger. Den Braven: ,,Er zal op veel posities concurrentie zijn. De trainer kan zijn keuzes maken. Het beste team zal straks spelen. Ik zie weinig verschillen in kwaliteit. Niemand tekent bij ons een contract met garantie dat hij ook gaat spelen.” SteDoCo wil de stap naar de tweede divisie maken. ,,Met deze selectie moeten wij het komende seizoen een volgende stap maken en in 2021 de promotie kunnen afdwingen. Dat zou fantastisch zijn.”

Bij SteDoCo vinden de volgende mutaties plaats. De volgende spelers komen: Kyle Doesburg (HSV Hoek), Wesley Meeuwsen en Sam van Doremalen (beiden OJC/Rosmalen), Bram van Eijk (Capelle). Ook sluit er nog een nieuwe doelman aan en er komt nog een jonge verdediger. Deze namen volgen nog. Een aantal spelers vertrekt. Toby Mulder en Michel Franken naar ASWH, Rensy Barradas en Ricardo Samoender (HBS), Beau van der Toorn en Chafik Boushaba (beiden onbekend).