Bij Heerjansdam hoopt men dat de stijgende lijn van de afgelopen twee seizoenen zich doorzet. Dat doet het in ieder geval met een trainer die zijn sporen heeft verdiend in de top van het amateurvoetbal: Ron Timmers. “Hij kan ons elftal weer beter maken” aldus Rob Snijders namens de technische commissie van de club.

De oud-speler hoopt dat Heerjansdam met Timmers de volgende stap kan zetten. “De gemiddelde leeftijd van dit elftal is nog altijd maar 23 jaar. Ik ben echt benieuwd wat Ron er kan uithalen.”

Heerjansdam hield volgens Snijders ‘de basis’ voor het merendeel bij elkaar en kreeg vooral versterking vanuit Smitshoek. “We zoeken spelers die in zichzelf willen investeren en die zich ook voor langere tijd aan ons willen verbinden”, zegt Snijders, die Giovanni Smit als goed voorbeeld geeft. De rechtsback kwam bij Smitshoek niet aan spelen toe en sleet zijn dagen in het tweede, maar ontwikkelde zich in het eerste van Heerjansdam wel spectaculair.

Vorig seizoen eindigde Heerjansdam enigszins gelukkig op de derde plaats in de eerste klasse. Het is een positie waar Snijders nu voor tekent, zeker als dat gepaard zou gaan met een periodetitel. Daarbij kijkt hij ook naar de aanstaande mijlpaal in de clubgeschiedenis, het 75-jarig bestaan in 2020. “De nacompetitie halen zou een mooi cadeau zijn.”

Ron Timmers zou de afstand van zijn woning in Zwijndrecht naar Heerjansdam op de fiets kunnen afleggen. “Maar dat moet ik eerst wel een goede fiets kopen”, reageert hij lachend. De agent van kledingmerk Beltona had aanbiedingen op zak van clubs in de hoofdklasse en derde divisie, maar koos ‘bewust’ voor Heerjansdam. Tot verrassing ook van Snijders. “We dachten niet dat we een kans zouden maken.”

Timmers zag Heerjansdam echter al snel zitten. “Ik heb een paar wedstrijden bekeken en gezien dat er potentie in het team zit. Natuurlijk speelde de reistijd mee. Ik had geen zin om half zes al in de auto te zitten om in Brabant op tijd voor een training te zijn. Daarnaast had Heerjansdam een goed verhaal. Ik ken nog wat jongens uit mijn ASWH-tijd. Ik ben ambitieus om genoegen te nemen met het huidige niveau. Dat weet de club ook.”

“Ron is richting de spelers heel duidelijk wat hij van ze verlangt”, reageert Snijders. “Hij begrijpt ook wat mogelijk is en wat niet. We zijn niet meer het Heerjansdam van vroeger.”

Timmers: “Je hebt altijd te maken wat wel en niet kan binnen een club. Ik had er graag nog twee spelers bij gehad. Er is geen budget. Je moet als club niet boven je stand gaan leven.” Het maakt wel dat Heerjansdam niet de favoriet is in de afdeling. Zowel Timmers als Snijders delen Kloetinge en Sliedrecht de favorietenrol toe. Timmers neemt een karrevracht aan ervaring mee naar de Molenwei. Zijn laatste avontuur bij Capelle eindigde vorig seizoen voortijdig, maar bij Dongen vertrok hij via de rode loper. Bij de Brabantse club beleefde hij vijf topjaren. “Uniek”, zegt hij over die periode. “Dongen had een geweldige lichting met voornamelijk eigen spelers. We gingen van de middenmoot van de hoofdklasse naar de top van de derde divisie. Ongekend.”