Voor trainer Arjan de Vries zit het er na drie jaar bij Hardinxveld op. In zijn eerste seizoen handhaafde de ploeg zich op wonderbaarlijke wijze in de tweede klasse. In het tweede seizoen volgde degradatie. Van zijn laatste jaar had de Werkendammer meer verwacht.

HARDINXVELD – Dit seizoen wilde De Vries bij Hardinxveld weer gaan oogsten. ,,De doelstelling vooraf was om in de derde klasse C voor de prijzen mee te gaan doen en Hardinxveld mogelijk naar de tweede klasse terug te brengen. Daar heb ik denk de selectie voor. Maar wij begonnen niet goed. Wij speelden de eerste vier wedstrijden gelijk. Dan verlies je dus niet, maar je bent wel meteen de aansluiting met de ploegen bovenin kwijt. In de tweede periode begonnen wij aardig maar we konden het niet volhouden omdat een aantal blessures ging opspelen.” Na de nederlaag tegen Ameide belandde Hardinxveld zelfs in het rechterrijtje en dat was niet helemaal de bedoeling.

De Vries kijkt al voor het einde van het seizoen terug op een interessante competitie. ,,De vele derby’s spraken vooral de supporters aan. Het niveau van de tegenstanders, met name Arkel, SVW en De Zwerver, was niet verkeerd, maar wij hebben er echt te weinig uitgehaald. Met de topploegen konden wij voetballend mee. Van SVW wonnen wij twee keer. Uit bij Arkel werd het gelijk en De Zwerver pakten wij thuis met 4-0. In de kleinere wedstrijden misten wij vaak scorend vermogen en na de winterstop zijn wij aan het sukkelen gegaan met blessures en spelers die op vakantie gingen. Jammer, want dat is ook de reden waarom wij niet konden meedoen in de tweede periode.” De Vries baalt ervan dat het hem dit keer niet is gelukt om tot het einde voor een prijs te spelen.

,,Dat is mij bij de andere clubs waar ik werkte wel gelukt.”Hardinxveld is ook de club met de grote jeugdafdeling. Omdat aan de Sluisweg niet met vergoedingen voor het eerste elftal wordt gewerkt, moet het dus van doorstroming van eigen jeugd komen. ,,Daar heb ik in de drie jaar ook op gefocust. Veel jonge gasten hebben meegetraind. Een talent als Robin de Boon heeft de stap gemaakt. Een aantal anderen zit er echt tegenaan. Daar kan mijn opvolger mee aan de slag.”

MOOIE JAREN
Als voetballer was De Vries tot zijn 29ste vaste waarde in de hoofdmacht van Kozakken Boys. Het was in de periode dat er in Werkendam nog een beroep op jongens uit het eigen dorp werd gedaan. De Vries kwam nog een aantal jaren als voetballer uit voor Sleeuwijk. Vervolgens stapte hij bij Kozakken Boys in het trainersvak. Hij werd jeugdtrainer, maakte de overstap naar het tweede elftal en was nog vijf wedstrijden interim-hoofdtrainer bij de ‘boys’. Bij Almkerk stond hij als hoofdtrainer voor vijf jaar op eigen benen. Daarna drie seizoenen Sleeuwijk, gevolgd door drie mooie jaren bij Heukelum. Nu zit hij dus in zijn derde seizoen bij Hardinxveld. Het zit er nu even op voor Arjan de Vries. ,,Ik had wat mogelijkheden om bij clubs te gaan starten maar de afstand stond mij tegen. Ik wil op derde-klasseniveau niet drie kwartier heen en ook weer terugreizen. Die clubs heb ik afgebeld. De voetbalschoenen gaan dus even de schuur in. De vrije zaterdagen zijn voor mij nieuw. Ik ga de clubs waar ik gewerkt heb regelmatig bezoeken. Daarnaast komt er meer tijd voor mijn privéleven. Ik was vanaf mijn zesde jaar op het voetbalveld. Vanaf mijn 32ste trainer. Ik ben nu 57 jaar. Het is goed geweest.”