rijnmond-vv-smitshoek-haibe-abdie-barendrecht

Toen hij in de derde wedstrijd van dit seizoen zijn debuut maakte in de hoofdmacht van Smitshoek op bezoek bij FC ’s-Gravenzande was Haibe Abdie van top tot teen vol trots vervuld.

“Het was maar vijf minuten, maar ik stapte met een glimlach het veld op en er weer af”, aldus het 20-jarige talent. Zijn debuut in de basis volgde een week later tegen Jodan Boys. “De trainer zei: je hebt je laten zien op de training, jij speelt zaterdag.”

De eerstejaars senior stond daarna vaker in de basis, maar kreeg ook te maken met een terugslag. “Mijn volgende doel bij Smitshoek is om basisspeler te worden, maar de concurrentie voor mijn plek is best groot. Ik had voor dit seizoen niet verwacht dat ik al zo veel minuten zou maken. Ik moet geduld hebben en hard werken.”

Opvallend:Haibe Abdie – geboren in Nederland uit Somalische ouders wordt bij Smitshoek ingezet als linksback. “Terwijl ik rechtsbenig ben. In het begin was dat wel even wennen, maar inmiddels heb ik ook al een aardige inspeel pass met links. Ik ben inmiddels zó vergroeid met de linksbackpositie dat de rechtsbackplaats heel vreemd aanvoelt als ik een keer op die plek wordt gezet.”

Meer informatie over VV Smitshoek? Klik hier.
Klik hier voor de volledige krant van Barendrecht.