Aankomende zaterdag speelt VV WFB tegen DVV’09, wij spraken met Joeri Melissant over de vorige wedstrijd en we hebben voorbeschouwd op de wedstrijd tegen DVV’09. Joeri is 26 jaar en speelt al sinds zijn 16e in het eerste elftal van VV WFB. De Linksback begon op zijn zesde in de jeugd van de club uit Ouddorp.

banner_koningsport_small_VJ

Afgelopen zaterdag won WFB met 0-6 van Melissant na die week ervoor ook met 6-0 te winnen van FIOS. We blikken samen met Joeri terug op de wedstrijd tegen Melissant. “Een uitwedstrijd tegen Melissant moet nooit onderschat worden en hier hebben we het de afgelopen seizoenen nooit echt makkelijk gehad. Toch boterde het nu aardig, was WFB de gehele wedstrijd de bovenliggende partij en hadden we zelfs grote kansen om de score nog hoger uit te laten lopen. Ook heb ik zeker complimenten voor Melissant met hun nieuwe en jongere spelers!” ‘Man of the match’ was Kevin Groenendijk volgens Joeri. “Onze voorstopper stond iedere keer goed zijn mannetje tegen de altijd sterke en balvaste Nino Wielaard. Hierdoor hebben wij zeker ook de belangrijke ‘0’ gehouden.”

Aanstaande zaterdag spelen ze thuis tegen DVV’09, Joeri verwacht een nipte 3-2 overwinning. “Na twee keer een prima 6-0 overwinning op respectievelijk FIOS en Melissant zit WFB in een lekkere flow. Nu wacht een eerste grote test met de vraag of WFB blijft doorstomen of weer even uit de droom wordt geholpen?!” Joeri blijft zo te horen graag met beide benen op de grond. Zijn persoonlijke doelstelling voor komend seizoen vertelt ons niet anders. “Op zijn tijd een assist blijven geven.”

De verwachten voor komend seizoen zijn wat ambitieuzer. Joeri hoopt op promotie en een derde plek. “Als we het even vanuit een ambitieus oogpunt bekijken behaalt WFB dit seizoen de 3e plaats, inclusief promotie via nacompetitie. Het zal geen gemakkelijk seizoen worden en er is genoeg concurrentie voor de bovenste plaatsen in de competitie. Als WFB het dit jaar wil gaan doen, moeten we dat met zijn allen – als team – gaan doen. Maar we zijn er nog lang niet!”

Fotograaf: Rinus van der Klooster

Klik hier voor meer artikelen over VV WFB
Klik hier voor meer informatie over VV WFB