Voetbalvereniging WFB organiseert komend jaar weer een 24-uurstoernooi om geld op te halen. De opbrengsten van de voetbalmarathon gaan naar een lokaal goed doel: medische hulpmiddelen voor de kinderafdeling van het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis in Dirksland.

Vijf jaar geleden organiseerde WFB ook al eens een voetbalmarathon. Het goede doel was toen KWF Kankerbestrijding en het werd een groot succes. Ruim 30.000 euro werd opgehaald voor de stichting die zich inzet voor de bestrijding van kanker. Dat smaakte naar meer, hoewel de organisatie nogal wat behelst. Vijf jaar later heeft de toernooicommissie de handen weer ineen geslagen voor de organisatie van een nieuw toernooi voor het goede doel op het sportpark De Kruse in Ouddorp.

Dit keer is voor een lokaal doel gekozen: het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis in Dirksland. De kinderafdeling daarvan wordt verbouwd, waar genoeg budget voor is bij het financieel gezonde ziekenhuis. Het ziekenhuis had echter nog wel een aantal wensen, waaronder een Bilisoft matrasje, waarop pasgeboren baby’s geborgen kunnen liggen, terwijl ze genezen worden van geelzucht. Daarnaast wil WFB graag een bijdrage leveren aan een zuurstofmixer, voor baby’s die moeilijk zelfstandig ademen.

Maar we zouden het ook leuk vinden om het medische te combineren met iets leuks, bijvoorbeeld een bestuurbare auto waarmee kinderen naar de operatiekamer kunnen rijden”, laat de commissie weten. “Maar we gaan nog in overleg met de Stichting Vrienden van Ziekenhuis Dirksland om te peilen of dit ook een wens van het ziekenhuis is.”

De commissieleden zijn al langs geweest bij die stichting, die met enthousiasme reageerde op de voetbalmarathon. Het toernooi wordt van 5 juli 18.30 uur tot 6 juli 18.30 uur gehouden, op het terrein van WFB. Iedereen mag zich inschrijven, je hoeft geen lid te zijn van een voetbalclub, kan bijvoorbeeld ook met je bedrijf, familie of vriendengroep meedoen. De inschrijfkosten bedragen 100 euro per team. “Daarnaast gaan we verschillende grote en kleine sponsoren benaderen en willen we een markt opzetten”, aldus de commissie. Jeugdteams gaan met sponsorlijsten langs de deuren. Hoewel het idee was om vijf jaar geleden eenmalig een dergelijke marathon op te zetten, is de commissie blij het nog eens op te kunnen pakken. “Het geeft zo’n euforisch gevoel, als je een megabedrag ophaalt. Dan ben je toch ook trots, laat je zien wat wij met WFB voor elkaar kunnen boksen.”

Inschrijven kan via het emailadres 24uurs@vvwfb.nl, het toernooi is voor alle leeftijden. De oudere jeugd, senioren en veteranen zullen ’s nachts voetballen. Voor de afsluiting staat een geweldige feestavond gepland, waarbij het opgehaalde bedrag bekend zal worden gemaakt.

Total
24
Shares