Chérie van Eijck is de 24-jarige laatste vrouw van NTVV. De verdedigster draait met haar zevental een prima seizoen en weet goed waar de focus op moet liggen; volgend seizoen het liefst een 11-tegen-11 competitie spelen.

bazen

Chérie voetbalt al sinds haar zevende levensjaar. Daar begon ze in de JO7 bij NTVV, maar in het jongensteam was ze al snel uitgekeken. Ze maakte de overstap naar het MO13 team van DVV, waar ze doorstroomde naar de MO15-1 en Vrouwen 2. Diep in haar hart miste ze het oude nest wel, dus toen NTVV een damesafdeling opzette was Van Eijck er als de kippen bij. Inmiddels voetbalt ze bij het vlaggenschip van de club uit de Hoeksche Waard.

Bloemetjes plukken
“Ik ben Chérie en op het veld kan je mij vinden op de plek van laatste vrouw. Ik omschrijf mezelf als een coachende speler die de focus legt op positiviteit”, introduceert ze haarzelf verder. “Ik kom graag in contact met mijn team, zowel in het veld als daarbuiten. In mijn dagelijks leven ben ik docent en ga ik graag de natuur in”, vervolgt de voetbalster. Na een wervingsactie van NTVV zag de voetbalster het wel zitten om zich aan te sluiten bij de club. “Mijn positie was op dat moment voornamelijk bloemetjes plukken op het gras met mijn vriendjes, maar toen het seizoen vorderde wisten wij toch wel een bal te raken”, legt ze uit. Haar vader werd voorzitter en coach van de club, waardoor ze erg betrokken raakte. “Toen de jongens mijn telefoonnummer wilde hebben in plaats van tegen me te voetballen vond ik het wel welletjes en ben ik overgestapt naar DVV. Hier heb ik het jaren naar mijn zin gehad, maar ik was ontzettend blij toen NTVV een damesteam kreeg”, aldus Van Eijck.

Ontwikkelen
De ambitie van de centrale verdedigster is om uiteindelijk 11-tegen-11 te kunnen voetballen. “We spelen nu met zeventallen en de hoop is toch wel om uit te breiden. Het lijkt mij fijn om net zoals vroeger het overzicht en de rust te bewaren als echte laatste vrouw in het veld”, zegt ze. Ondanks het 7-tegen-7 voetbal draait de ploeg prima mee in de middenmoot. “Ik merk zelf dat mijn overzicht weer aardig terug is en mijn teamgenoten zich ook blijven ontwikkelen. Er is altijd ruimte voor ontwikkeling en daar streven wij als team naar”, vertelt Chérie. Daarnaast blijft de kick en adrenaline van een bal van de lijn halen ontzettend vet voor haar. Dat ze een half jaar moest stoppen met voetbal vanwege school vond de verdedigster dan ook verschrikkelijk. “Wat was ik blij dat ik daarna weer gestart ben, zeg”, voegt ze daaraan toe.

0250985_onlinebanner_Klaverblad_VJGoeree

Spil van de vereniging
Persoonlijk weet Chérie precies waar ze op moet en wilt verbeteren. “Ik denk dat veel spelers dit als doel hebben, maar ik wil mijn conditie verbeteren. Vaker en sneller kunnen sprinten is een doel dat ik wil behalen”, licht ze toe. Haar voorbeeldvoetballer is Nicolas Tagliafico: “Hij is altijd aanwezig op het veld en stapt vrijwel altijd goed en zonder twijfel in, hij gaat geen duel uit de weg. Daarnaast werkt hij ook nog eens hard.” Voor de wedstrijdvoorbereiding neemt Van Eijck altijd een pre-workout shake, zodat ze optimaal kan presteren. Daarnaast is ze ontzettend lovend over haar vader. “Hij is, zoals ik al aangaf, voorzitter en coach en daarbuiten nog bij vele dingen betrokken. Hij is voor mij de spil in de vereniging en mijn grote voorbeeld”, zegt ze trots.

Verwachtingen
Dat Chérie een echte teamspeelster is valt aan alles te merken, maar ze weet het zelf het beste te verwoorden. “Het samenzijn. Samen naar een doel werken en er alles aan doen om die te behalen. Samen vallen en samen opstaan, zeg ik altijd.” Volgend seizoen beloofd veelbelovend te worden voor de dames. “Ik verwacht wat nieuwe aanwinsten voor ons team en wellicht, als ik zo brutaal mag zijn, een stiekeme blik op een elftal”, sluit ze af.

Klik de link voor een recent artikel over NTVV.