VoetbalJournaal Bergen op Zoom

 

Soms zit NTVV-speler Marko Karsbergen tot half drie ’s nachts in de kantine na een training op donderdagavond. Maar de twintigjarige spits is ook ambitieus en benieuwd waar zijn plafond ligt. “Ik zou nog wel hogerop willen.”

Als tweedejaars B-junior werd Karsbergen lid van voetbalvereniging DBGC uit Oude-Tonge. Hiervoor had hij nog nooit gevoetbald. Althans, bij een voetbalvereniging. “Ik zat op basketbal, maar had er geen plezier meer in. Toen besloot ik op voetbal te gaan. Mijn vader voetbalde vroeger redelijk hoog.” Maar louter met talent red je het niet. Hij heeft er namelijk hard voor gewerkt. “Ik sta al vier jaar bovenaan het lijstje qua trainingsopkomst”, vertelt de rechtspoot.

Switch
Karsbergen was het al gauw beu bij DBGC. “Ik had geen klik met het team. Die groep was al bij elkaar sinds de F’jes.” NTVV – waar hij als tweedejaars A-junior terechtkwam – werd de volgende stap. “Ik kwam al als klein kind bij NTVV met m’n vader en had meteen een goed gevoel”, aldus de jonge aanvaller.

Inmiddels is Karsbergen bezig aan zijn tweede seizoen in de hoofdmacht. Zijn eerste seizoen was er een van vallen en opstaan. Het team kende een slechte start. Karsbergen moest het doen met speelminuten als invaller. Na zes wedstrijden knokte hij zich echter in de basis. “We hebben tot het einde van de competitie meegedaan voor een periodetitel. Helaas hebben we net geen nacompetitie gehaald.”

NTVV is wederom de competitie niet denderend gestart. Ook Karsbergen had zich een andere seizoensouverture voorgesteld. “Ik heb nog niet veel gespeeld wegens een hamstringblessure”, baalt de centrumspits.

Derby’s
NTVV komt uit in de 4e klasse H zaterdag. “Het spel is vooral fysiek, het is andere koek dan de beker en soms is het meer schoppen dan voetbal”, analyseert Karsbergen de competitie. Maar hij weet ook enkele voordelen op te noemen. “Je speelt veel op Goeree-Overflakkee, dus veel derby’s. Meer toeschouwers, meer inzet en zeker ook meer druk.”

Kansen
Het gaat NTVV momenteel niet voor de wind, maar Karsbergen gelooft in een plek bij de top vijf. “We hebben een goede mix van jong talent en ervaring. De selectie is volledig in tact gebleven en we hebben twee nieuwe aanwinsten: een doelman en een middenvelder. Er zit voetbal in de ploeg. Bovendien heeft de trainer een hecht collectief gesmeed”, besluit Karsbergen, die hoopt de topscorerstitel te kunnen grijpen. Al is hij realistisch. “Ik maak weinig kans.”