Stellendam speelt in op wensen van jeugd

Een FIFA-toernooi, een avondje Excelsior, een darttoernooi, het jaarlijkse Sinterklaasfeest; de activiteitencommissie van voetbalvereniging Stellendam draait overuren. “We willen de leden betrokken houden.”

Krijn Heerschap (51) zit in de activiteitencommissie, maar dat is niet het enige orgaan van de club waar hij deel van uitmaakt. “Ik beheer de website en diverse social media-kanalen van de club zoals Facebook en Instagram. Ja, het kost veel tijd. Maar ik doe het graag voor de club.”

Social media
Stellendam is zeer actief op allerlei social media-kanalen. “De jeugd leest de mail niet, maar kijkt wel op Instagram. We hebben daarnaast ook een eigen app voor de wedstrijden en standen”, vertelt Heerschap. De club ziet het aantal leden jaarlijks licht afnemen en wil daar dus een stokje voor steken. “Het eerste elftal is het vlaggenschip, maar de jeugd heeft de toekomst.”

Eredivisieduel
Zaterdagavond 9 december speelt Excelsior in eigen huis tegen PEC Zwolle. Een bus vol met jeugdleden en trainers/begeleiders vertrekt die dag richting de Rotterdamse wijk Kralingen. “Er gaan naar verwachting 50 à 60 mensen mee. De Club van 50 heeft de bus gesponsord, dus de kinderen hoeven alleen het wedstrijdticket te betalen.”

Oproep
Naast het wedstrijdbezoek in het Van Donge & De Roo Stadion organiseert de activiteitencommissie nog tal van activiteiten. “We zijn bezig met een FIFA-toernooi en de jeugd wil graag een darttoernooi. Uiteraard hebben we de jaarlijkse slotdag inclusief barbecue”, vertelt Heerschap, die al ruim veertien jaar actief betrokken is bij de Zuid-Hollandse club.

Maar niet alles is hosanna, laat hij weten. “Het is steeds moeilijker om vrijwilligers te vinden”, begint het bestuurslid. “Met activiteiten proberen wij de sociale betrokkenheid te vergroten, maar je hebt er ook hulp van ouders bij nodig. Ouders zijn vaak wel bereid een handje te helpen, maar het gebeurt nog te weinig.”

“Wij zouden graag zien dat ouders uit zichzelf vragen of ze nog wat kunnen betekenen voor de activiteiten binnen de club. Stellendam is een kleine club, een échte dorpsclub. We willen onze identiteit graag behouden”, besluit Heerschap.