De 42-jarige Ron Klijn is altijd al betrokken geweest bij de club en heeft zelf ook gespeeld in het eerste team. Verder is hij twee jaar leider geweest bij het eerste elftal van VV Den Bommel. Vervolgens is Klijn er een paar jaar tussen uit geweest totdat zijn zoon en vlak daarna zijn dochter zich aan hebben gemeld bij de club.

“Zo ben ik in het jeugdbestuur gekomen van in eerste instantie alleen VV Den Bommel.” Later heeft het bestuur van VV Den Bommel besloten om een samenwerking aan te gaan met het bestuur van RKVV FIOS uit Achthuizen. Wij zijn in gesprek geraakt en dat is ons goed bevallen, vertelt Klijn. Zodoende hebben de twee clubs een SJO opgericht waar ook een eigen bestuur bij hoort en Klijn de jeugdvoorzitter van is.

Zelf heeft hij een jaar of twaalf in het eerste van VV Den Bommel gevoetbald. “In de jeugd ben ik vanaf mijn vijfde jaar begonnen met voetballen.” Ik heb destijds gekozen voor VV Den Bommel omdat het de dichtstbijzijnde voetbalclub was, vertelt Ron. ”Dat heb je in zo’n klein dorpje.” Hij vertelt ook dat het vroeger anders was. “Als het wel is tegen zat, dan bleef je gewoon bij je club voetballen.” Na het blessureleed van Klijn lukte het hem niet meer om te voetballen.

Op dit moment is Klijn voorzitter van de jeugdafdeling van de samenwerkende jeugdorganisatie SJO DBF. De beide clubs hebben voor een jaar de F-pupillen en de E-pupillen samengevoegd en dat beviel al goed vertelt Klijn. “Toen hebben we eigenlijk besloten om er een SJO van te maken en de jeugdteams van JO7 tot de JO17 te combineren en dat gaat harstikke goed.”

“Het is voor ons lastig om een JO19 te creëren, omdat VV Den Bommel en RKVV FIOS dermate kleine clubs zijn.” Voor de jeugdorganisatie SJO DBF is het van belang dat de jeugd blijft voetballen met plezier en ontwikkelingen blijven maken. “De keuze om er een SJO van te maken betaalt ons terug want we kunnen nog steeds nieuwe leden verwelkomen.”

De jeugdorganisatie SJO DBF heeft rond de 110 leden wat elk jaar nog uitbreidt. “We proberen om een aantrekkingskracht te vormen voor de kinderen van de andere dorpen die bij de clubs die nog geen SJO hebben en als het ware buiten de boot vallen zonder te benaderen binnen te halen.” En dat gaat hartstikke goed overigens vertelt Klijn.

Ook vertelt hij, omdat dit het tweede jaar is van de jeugdorganisatie SJO DBF en de samenwerking nog heel pril is, heeft het bestuur de intentie om het zeker voort te zetten. “Wat de toekomst ons gaat brengen weten we nog niet. We willen graag elk jaar zo veel mogelijk kinderen laten voetballen met plezier en zo veel mogelijk mensen betrekken bij de club. Dat is onze insteek”