Tim Vreeker (30) is een voetballer die ze graag zien bij VV Melissant. Hij doorliep er alle jeugdteams, start in september aan al zijn twaalfde seizoen vaste seizoen in het vlaggenschip en is ook nog vrijwilliger bij de vereniging.

banner_koningsport_small_VJ

Als 15-jarige deed Tim Vreeker al geregeld mee met het vlaggenschip en in zijn eerste volledige seizoen bij de selectie van VV Melissant viel hij direct met zijn neus in de boter. In het seizoen 2008/2009 werd de dorpsclub kampioen in de toen nog bestaande zaterdag vijfde klasse, direct het eerste en laatste kampioenschap dat de middenvelder vierde met VV Mellissant. “Het is al even geleden, maar sportief gezien blijft het mijn hoogtepunt”, zegt de conditioneel sterke Vreeker, die als zowel verdedigende als aanvallende middenvelder uit de voeten kan, ruim twaalf jaar later. “In de vierde klasse hebben we een paar keer nacompetitie gespeeld, maar verder zijn we nooit gekomen. Met onze beperkte middelen spelen we met VV Melissant nu eenmaal niet vaak om de prijzen. De laatste jaren spelen we een bescheiden rol in de competitie.”

Hechte club
Prestatiedrang is dan ook niet de belangrijkste reden dat Vreeker driemaal in de week het veld betreedt met zijn kameraden. Uiteraard willen de mannen van hoofdtrainer Petry Hoofdman ook dit seizoen weer zo goed mogelijk presteren in de vierde klasse, maar het plezier staat op de eerste plaats. “We zijn een hechte club, waar iedereen elkaar kent. Met ons vriendenteam willen we elke week een leuke pot voetballen en de gezelligheid buiten het veld is bij ons ook zeer belangrijk. Al jarenlang gaan we met de selectie in januari naar Spanje voor een trainingskamp en dat zijn onvergetelijke trips”, zegt Vreeker. “Met het halve dorp reizen we dan af naar een badplaats in de buurt van Malaga en dat is altijd één groot feest.”

Voortrekkersrol
Vreeker is een allround middenvelder, die het vooral van zijn loopvermogen en inzet moet hebben. “Ik ben geen speler die veel scoort of assists geeft, maar ik onderschep veel ballen en probeer door veel te coachen het team op sleeptouw te nemen.” Ook buiten het veld neemt de aanvoerder een voortrekkersrol. Hij probeert sommige teamgenoten, net als hij dertigers met een druk leven, steeds weer te motiveren om bij het eerste te blijven. Daarnaast is hij als coördinator nauw betrokken bij de jeugdafdeling van VV Mellissant, met als doelstelling om jeugdspelers klaar te stomen voor zijn eigen elftal. “Ik doe wat ik kan voor de club, zowel binnen als buiten het veld.”

Hoe ziet de ideale zaterdag eruit van Vreeker? “In de ochtend een leuk jeugdwedstrijdje kijken bij VV Melissant en daarna zelf een prachtige derby spelen op eigen veld. Dat soort potjes tegen andere eilandclubs blijven het mooist en vervelen nooit, ook niet na twaalf jaar. Daarna pak ik het liefste met mijn maten een paar drankjes in de kantine en later elders op het eiland. Zulke dagen zijn prachtig, ik zou ze nog voor geen goud willen.”

 

klik hier voor meer artikelen van VV Melissant