Vier seizoenen was hij met veel plezier hoofdtrainer van vv Melissant, maar Ron van Neck (55) geniet nu van een andere taak bij de vierdeklasser. De Hoofd Opleidingen wil de jeugdafdeling van de dorpsclub dolgraag laten groeien, zodat de selectie jaarlijks aangesterkt wordt met eigen talent.

banner_koningsport_small_VJ

Ongeveer vijftig vrolijke kinderen dartelden zaterdag 15 augustus over de velden van VV Melissant. De jaarlijkse seizoenopening voor de jeugd stond toen op het programma en de spelers en speelsters genoten van spellen als voetbaldarten, de springkussens en uiteraard van de voetbalpartijtjes. “Ondanks de vakanties was de opkomst goed en we hebben ook nieuwe leden overgehouden aan die dag”, zegt een tevreden Ron van Neck. “Zo’n dag is een mooi voorbeeld van een ledenwervingsactiviteit die ervoor moet zorgen dat de jeugdafdeling van VV Mellissant blijft groeien. In mijn eerste functie bij de club hadden we meer pupillen en junioren dan nu en hopelijk keert die tijd snel terug. Daar doen we met z’n allen ons best voor.”

Bescheiden middelen
Van Neck doelt op de jaren 2011 tot en met 2015, de periode waarin de Rotterdammer hoofdcoach was van VV Melissant. Onder zijn leiding speelden de oranje-zwarten steevast in de middenmoot van de vierde klasse, een tijdperk waar Van Neck met veel plezier op terugkijkt. “Melissant is een heel leuke club. De sfeer is goed en er lopen toffe mensen rond. Als eilandclub werkten we toen al met bescheiden middelen en dus was het logisch dat ik regelmatig jeugdspelers de kans gaf in het eerste. Helaas hebben we nooit de nacompetitie gehaald, maar we hebben leuke seizoenen gespeeld en ik heb me er altijd thuis gevoeld. Vorig jaar was ik na mijn vertrek bij MSV & Flakkee als trainer blij dat ik vanaf januari kon terugkeren bij mijn oude cluppie VV Melissant.”

Andere rol
Het hoofdtrainerschap ziet Van Neck niet meer zitten. Hij koos bij Melissant bewust voor een andere rol. “Ik heb mijn vrouw beloofd om wat minder met voetbal bezig te zijn en dat kan in de rol van Hoofd Opleidingen. Ik ben tijdens het seizoen in principe twee avonden in de week op de club en zaterdag ben ik de hele dag bij Melissant om wedstrijden te kijken. Dan ben ik er om 08.00 uur in de morgen en dan ga ik eind van de middag weer naar huis.” Afgaande op dit schema, lijkt het alsof Van Neck het voetbal niet echt op een lager pitje zet. Toch is dan volgens hem wel zo. “Bij mijn vorige clubs was ik soms vijf dagen in de week bezig, dus dan valt drie nog best mee”, zegt hij grinnikend.

Van Neck verzorgt bij VV Melissant af en toe trainingen, begeleidt trainers en volgt via een intern scoutingssysteem nauwlettend talenten op de voet. “Vier jongens van de JO17-1 trainen regelmatig mee met het eerste en het zou gaaf zijn als deze jongens binnenkort de sterren van de hemel spelen in het vlaggenschip.”