Hij begint aan pas zijn tweede seizoen bij MSV Flakkee en nu al is Richard de Moedt (31) een belangrijk persoon bij de vereniging uit Middelharnis. Het voetbaldier is de nieuwe trainer van het tweede team, zit bij de technische staf van het vlaggenschip én hoopt het succesvolle ‘Peutervoetbal’ verder uit te rollen op sportpark Van Pallandtpolder.

banner_koningsport_small_VJ

Als hij wil, kan Richard de Moedt makkelijk de hele dag over voetbal praten. Van kleins af aan is de Naaldwijker al verzot op het spelletje, waar hij behoorlijk goed in was tijdens zijn jeugd in Naaldwijk. Bij zijn club VV Westlandia doorliep hij alle selectieteams moeiteloos en als zaalvoetballer schopte hij het zelfs tot Jong Oranje. Om medische redenen moest De Moedt vroeg stoppen, maar zijn liefde voor het spel heeft hij nooit verloren. “Als ik 22 spelers en een bal zie, ben ik helemaal gelukkig”, zegt de sympathieke dertiger. “Ik kijk enorm veel wedstrijden en volg het regionale en landelijke voetbalnieuws op de voet. Zelf zet ik me met veel plezier in voor MSV Flakkee, een prachtige club met fijne mensen.”

Dubbele taak
De Moedt verhuisde voor de liefde naar Goeree-Overflakkee en daar zijn ze bij MSV Flakkee ongetwijfeld blij mee. De nieuwkomer stortte zich vorig jaar direct op een uitdagende trainersklus: hij werd coach van de JO19-1. “Met een talentvolle spelersgroep speelde we een prima seizoen, dat helaas door corona werd beëindigd. Maar het is leuk dat ik de meeste jongens blijf coachen, want het hele elftal is doorgeschoven naar de selectie, die nu gevuld is met maar liefst 35 man. De meesten gaan in het tweede spelen en ik ben de nieuwe coach van dat team.” Dit seizoen heeft De Moedt een dubbele taak, want hij is ook assistent van hoofdtrainer Kees Breen. “Ik heb een goede klik met Kees en denk dat ik veel van hem kan leren. Ik ga bovendien de KNVB cursus UEFA-C volgen, dus wie weet sta ik over een aantal jaar wel op eigen benen als hoofdtrainer van een eerste elftal.”

Peutervoetbal
Sinds vorig jaar is De Moedt bovendien coördinator van het Peutervoetbal bij MSV Flakkee, een zelfverzonnen initiatief om nieuwe leden te werven voor de club. Kinderen van twee tot vier jaar oud krijgen elke woensdagochtend een uurtje training van De Moedt, die de peuters spelenderwijs de beginselen van het voetbal leert. De groep startte met twaalf deelnemers en dit werden er al snel meer. Voor de eerste training van het nieuwe seizoen ontving de club al bijna dertig aanmeldingen. “Het bestuur vroeg of ik een idee had hoe we leden konden werven en toen kwam ik met dit voorstel”, zegt De Moedt. “De kinderen hebben veel plezier en onze aanpak werkt, hopelijk blijven we groeien. Dat mijn eigen kinderen meetrainen maakt het Peutervoetbal voor mij extra leuk.”

De Moedt voelde zich als nieuwkomer al snel thuis bij MSV Flakkee, dat hij omschrijft als een ‘hechte familieclub’. “Met een fijne groep mensen bouwen we aan de toekomst van onze bloeiende vereniging. Het voelt goed dat ik mijn steentje hieraan kan bijdragen.”

Wij wensen Richard de Moedt veel succes dit seizoen!

klik hier voor meer artikelen over MSV&AV Flakkee
klik hier voor meer artikelen over MSV&AV Flakkee