De 55-jarige Peter Krouwer is momenteel actief bij de recreanten van RKVV FIOS. Deze recreanten bestaan, zo zeggen ze zelf, uit voormalig toptalenten. Iedere zondag ochtend voetballen zij onderling een wedstrijd, om deze in de derde helft nog eens goed te evalueren.
250151_onlinebanner_Bazen_VJGoeree
Peter is samen met zijn vrouw Nelly en hun twee kinderen woonachtig in Achthuizen. In het dagelijks leven is hij werkzaam bij EMO, het grootste massagoed overslag bedrijf van Europa. “Wij voorzien de logistiek van lossing vanuit grote zeeschepen en naar het logistieke achterland van Europa, voornamelijk de staalindustrie en de energiecentrales”, vertelt hij. In zijn vrije tijd

Jeugd
Zijn voetballoopbaan begon op zesjarige leeftijd bij DBGC. Hier heeft hij de hele jeugdopleiding doorlopen. “Na de jeugd ben ik gestopt in verband met de militaire dienstplicht en later de volcontinue dienst bij EMO. Hier werkte ik drie van de vijf weekenden en dit vond ik niet te combineren met een teamsport. Bij een teamsport ga je een verplichting aan naar je team. Indien ik deze niet na kon komen, ben ik daar ook niet aan begonnen”, aldus Krouwer.

Schoolvoetbal
In zijn jeugd heeft Peter mooie momenten meegemaakt: “Onze lichting was zodanig goed dat wij jaarlijks kampioen werden en in de hoogste klassen van de jeugd voetbalden. Helaas is zoals vaak talent niet altijd genoeg en de tijd vraagt vaak meerdere dingen van jongeren en dan dien je keuzes te maken. Voor mijzelf had voetbal niet de hoogste prioriteit. Plezier staat bij mij voorop.” Dat ze een uitstekende lichting hadden blijkt ook uit het verhaal van Peter over het schoolvoetbal. “Ons schoolteam bestond uit heel het team bij DBGC, op twee personen na. Met onze school hebben we twee jaar achter elkaar de halve finale van Nederland gehaald en het laatste jaar zelfs de finale. Bij terugkomst in het dorp werden we feestelijk onthaald op het gemeentehuis door de burgermeester, helaas zonder balkonscene”, gaat hij verder.
0250985_onlinebanner_Klaverblad_VJGoereeRentree
Vanaf zijn negentiende tot 34 jarige leeftijd was Peter gestopt. “Daarna kreeg ik een nieuwe functie aangeboden binnen EMO waarbij ik leiding ging geven vanuit dagdienst aan de volcontinue ploegen. Dat moment heb ik aangegrepen om weer te gaan voetballen. Mijn zwager, Marcel Huibrechtse speelde op dat moment al bij de recreanten en vroeg mij of ik een keer mee wilde spelen. Sindsdien speel ik hier met heel veel plezier.”

Hobby’s
Buiten het voetbal om heeft Krouwer nog meer dingen waar die zich graag mee bezighoudt. Peter fitnest al ruim 35 jaar. “De eerste vijf jaar was ik hier 6 dagen in de week mee bezig. Nu is met twee keer per week wel wat minder”, aldus de voetballer van de recreanten. Verder is hij ook actief motorrijder: “Vanaf dat ik 26 jaar was rijd ik op de motor. Inmiddels heb ik vele reizen gemaakt, waaronder een trip van drie weken door Amerika. Mijn zoon heeft inmiddels ook een motor en de rest van de familie Huibrechtse is ook besmet met dit virus. Hierdoor plannen we regelmatig ritjes.”

Kloppend hart
In de toekomst hoopt Peter actief te blijven bij FIOS. “Ik wil vooral fit blijven en samen FIOS als club een voortbestaan geven, doordat iedereen zich inzet voor de club. FIOS is namelijk niet alleen een voetbalclub in Achthuizen, maar ook het kloppende sociale hart van deze kleine kern. Vanuit hier wordt heel veel georganiseerd met andere verenigingen.” Peter is dan ook lovend over een ieder die een warm hart en positieve bijdrage levert aan het bestaan van FIOS. “Zonder al deze vrijwilligers heeft geen enkele club bestaansrecht”, sluit hij af.

Klik op FIOS voor het laatste artikel over de club.