Verschillende clubs op het eiland hengelden naar zijn diensten, maar Jarno Osseweijer wilde MSV en AV Flakkee deze zomer inruilen voor slechts één vereniging: VV OFB. Leden van Oost Flakkee Boys gaan de 23-jarige flankspeler vaak zien op het sportpark, want Osseweijer is naast eerste-elftalspeler ook de nieuwe trainer/coach van de JO17-1.

banner_koningsport_small_VJ

Het wordt een druk seizoen voor Jarno Osseweijer. Elke dinsdag en donderdag traint hij de JO17-1 van VV OFB om vervolgens aan te sluiten bij zijn eigen training met het eerste. En op zaterdag is hij zelfs de hele dag in de weer met de club, want na een wedstrijd met zijn talentteam meldt hij zich voor zijn eigen duel bij Marius Hotting, de trainer die hem verleidde om afgelopen zomer over te stappen naar VV OFB. “Hij wilde me al langer hebben en ook jongens van het eerste vroegen me al regelmatig om naar de club te komen, dat gaf me een goed gevoel. Bovendien bood het bestuur me de kans om mijn twee passies te combineren, want ik vind coachen bijna net zo leuk als zelf voetballen.”

Nieuw avontuur
VV OFB is al de vierde club op Goeree-Overflakkee van Osseweijer in zijn nog prille carrière. Hij begon als pupil bij De Jonge Spartaan, kwam twee periodes uit voor MSV & Flakkee en diende ook het eerste elftal van Den Bommel. Om verschillende redenen trok hij de deur achter zich dicht bij die clubs en Osseweijer is enorm blij met het nieuwe avontuur dat hem te wachten staat bij VV OFB. “Veel mensen denken dat ik een stap achteruitzet met de keuze voor deze club, maar ik zie dit totaal anders. De laatste jaren eindigde VV OFB onderin de vierde klasse, maar daar gaat verandering in komen. De selectie is jong en gretig, de sfeer is goed en de organisatie is op bestuurlijk niveau in orde.” Met zijn snelheid en goede voorzet hoopt Osseweijer met VV OFB mee te strijden om een plek in het linkerrijtje. “Ik kan op de linker- en rechterflank spelen en geef negentig minuten gas. Ik ben niet de meest getalenteerde speler, maar met mijn werklust kan ik belangrijk zijn voor een elftal.”

Mooie uitdaging
Osseweijer is in het dagelijks leven bewegingsagoog bij Antes, dat mensen met psychische klachten helpt om hun leven weer op orde te krijgen. Vanuit zijn werkplek in Poortugaal reist hij op dinsdag en donderdag dit voetbaljaar snel door naar VV OFB voor zijn lange trainingsavond. Het zijn volle dagen, maar Osseweijer heeft het er graag voor over. “Ik vind training geven heel leuk. Het is tof om te werken met jonge gasten en ik zie het als een mooie uitdaging om een hechte eenheid te smeden van een diverse spelersgroep. Je hebt getalenteerde gasten en wat mindere jongens en de kunst is om ervoor te zorgen dat iedereen op een plaats speelt waar hij het beste tot zijn recht komt.”

In theorie zou Osseweijer zelfs al het eerste van VV OFB mogen trainen, want hij heeft zijn TC3 diploma op zak. Maar daarvoor is het volgens de sympathieke twintiger nog wat te vroeg. “Nee, misschien is dat iets voor over een jaartje of tien. Maar ik zou het wel tof vinden als er op korte termijn jongens uit de JO17-1 doorbreken in het eerste van VV OFB. Bij  MSV & Flakkee gebeurde dat ook met ‘mijn’ jongens. Als er jeugdspelers debuteren in het eerste dit jaar, dan glim ik van trots.”

 

klik hier voor meer artikelen over VV OFB