glenn-melissant-dvv'09

Glenn (25) begon op vijf jarige leeftijd met voetballen bij VVD. Tot 2009 kwam hij uit voor deze club, toen vond er een fusie plaats tussen VVD en DES’67 en ontstond DVV’09. Sindsdien voetbalt Glenn nog steeds met plezier bij deze club. “Tot op heden speel ik al 8 jaar bij de selectie. Op mijn 17e heb ik mijn debuut gemaakt in het eerste elftal van DVV’09”.

banner_koningsport_small_VJ

Eerst vroegen we Glenn om een kleine introductie te geven van zichzelf. “Ik ben Glenn Melissant. Ben 25 jaar en geboren en getogen in Dirksland. Sinds kort ben ik werkzaam als expediteur bij VDH Company. Naast het voetbal vind ik het leuk om te hardlopen. In het weekend vind ik het leuk om wat met vrienden te ondernemen. Helaas in deze tijd met COVID-19 is dit allemaal wat minder”.

Glenn heeft tot nu toe een leuke carrière achter de rug met een aantal mooie momenten. “Op mijn 5e zette ik de eerste stappen op het gras van VVD in Dirksland. Omdat ik eerst mijn zwemdiploma moest halen, kon ik pas vanaf mijn 6e bij de F’jes beginnen. Al vanaf dat ik ben begonnen met voetbal, leef ik voor de sport. Er werd altijd gevoetbald. Voor, in de pauzes en na school. En daarnaast werd er natuurlijk twee keer in de week getraind en op zaterdag een wedstrijd gespeeld. In de jeugd heb ik niet echt op een hoog niveau gespeeld, maar het wel altijd naar mijn zin gehad”.

Vanaf de D’s werd ik voor het eerst geselecteerd voor de Flakkeese Selectie. Dit was een selectie op het eiland Goeree-Overflakkee waar de beste spelers van het eiland werden geselecteerd. Naast het voetballen bij mijn eigen club, hadden we 1 (of meerdere keren) in de maand een activiteit. Bij deze selectie hebben we veel leuke wedstrijden gespeeld tegen profclubs en andere clubs die op een hoog niveau speelde. Tijdens deze periode heb ik veel geleerd en 5 jaar lang een mooie tijd gehad”.

“Op mijn 14e zijn de voetbalclubs VVD en DES’67 gefuseerd in de voetbalclub DVV’09. Vanaf de C’s was ik dus speler van DVV’09. We kregen een gemengd team van spelers van beide clubs. In een korte tijd hebben we toen een hecht team gecreëerd. Dit resulteerde in een kampioenschap in het tweede jaar van de B’s. Na dit jaar heb ik 1 jaar in A’s gespeeld en ben daarna met een aantal leeftijdsgenoten doorgestroomd naar de selectie. Sindsdien speel ik in het eerste elftal van DVV’09”.

In het huidige seizoen ligt de competitie natuurlijk stil, dit was erg jammer voor DVV’09 want ze waren goed op weg. Na drie wedstrijden met negen punten staan ze op een mooie tweede plaats. “We zijn als team in de afgelopen jaren steeds meer op elkaar ingespeeld. Dit is ook steeds meer te zien in de wedstrijden die we spelen. Er mag nu natuurlijk maar beperkt getraind worden.  Op dinsdag, donderdag en zaterdag zorgt de trainer er met een parcours-training voor dat we fit blijven. We hopen snel weer op de “normale” manier te kunnen trainen en dat de competitie (het liefst met supporters) hervat kan worden”.

Een echt hoogtepunt kent Melissant nog niet echt in de jaren dat hij actief is geweest voor de selectie. “De keren dat we nacompetitie haalden was natuurlijk altijd een mooi moment om de competitie mee af te sluiten, maar dit heeft nog niet geresulteerd in hetgeen wat wij als team en club graag willen; promotie naar de 3e klasse. Als de competitie weer hervat wordt, gaan wij er dit seizoen wederom alles aan doen om promotie te realiseren”.

Afgelopen seizoen heeft Glenn een half jaar niet kunnen voetballen door een liesblessure. Dit was echt een dieptepunt van de afgelopen jaren. “Ik heb een tijd lang rust moeten houden. Na deze periode van rust ben ik met behulp van de fysio en de verzorger van de club weer begonnen met trainen. Met stapjes ging het steeds beter. Na een bepaalde periode heb ik weer mijn eerste minuten gemaakt in het 2e elftal. Het ging steeds beter en na een aantal wedstrijden in het 2e, kon ik de eerste minuten in het eerste elftal weer maken. De laatste wedstrijden van het seizoen kon ik weer fit meedoen met het 1e”. Daarom hoopt Glenn Dit seizoen pijn vrij te blijven en het hele seizoen zijn minuten kan maken voor het eerste elftal.

Als middenvelder kijkt Glenn graag naar een voetballer als Frenkie de Jong. “De manier waarop hij speelt, daar kan ik echt van genieten als je het ziet. Als middenvelder kijk ik dan toch wel op een bepaalde manier naar zijn speelstijl”.

Binnen de selectie wil Glenn graag een pluim geven aan de materiaalman van het team. “Dit is een jongen met een verstandelijke beperking en is al een zeer lange tijd onderdeel van het eerste elftal. Bijna elke zaterdag is hij aanwezig om de trainers te assisteren. Dit is voor deze jongen altijd genieten en we hopen dat hij dit nog vele jaren wil blijven doen”.

Wat voetbal zo belangrijk maakt voor Glenn is dat het echt een uitlaatklep is. “Ik vind het heerlijk om dinsdag en donderdag te trainen met het team, om zaterdag 100% (en soms wel meer) te geven om de overwinning over de streep te trekken. Van jongs af aan ben ik een erg gedreven voetballer en heb er een hekel aan om een wedstrijd te verliezen. Dit is ook altijd te merken aan de beleving van mij tijdens de trainingen en wedstrijden. Maar naast het voetbal vind ik sfeer heel belangrijk. Na de donderdagtraining en wedstrijd op zaterdag vind ik het altijd gezellig om nog even de kantine in te gaan. Dat maakt voetbal voor mij ook compleet”.

Als laatste blikken we nog vooruit op deze rare tijd vol onzekerheid. “Het is ten eerste te hopen dat we het seizoen af kunnen maken in deze rare tijd. Wanneer dit kan, zullen wij er als DVV’09 alles aan doen om te promoveren naar de 3e klasse!”

Wij wensen Glenn en DVV’09 veel succes verder dit seizoen!

Klik hier voor meer artikelen over DVV’09
Klik hier voor meer informatie over DVV’09