Noem een functie op bij NTVV en de kans is groot dat Cees Noteboom deze ooit heeft uitgevoerd. De 55-jarige clubman is trots op de vereniging uit Nieuwe-Tonge, zijn geboortedorp waar hij tot op de dag van vandaag met veel plezier woont. Als lid van de technische commissie is hij nog altijd vaak te vinden op sportpark De Kopernis.

banner_koningsport_small_VJ

De Nieuwe Tongense Voetbal Vereniging speelt een zeer belangrijke rol in het leven van Cees Noteboom. Zijn vader bracht hem als klein ventje al mee naar de club waar hij zelf lid was en toen Cees oud genoeg was, volgde hij diens voetsporen. “Ik was geen technische voetballer, maar ik deed altijd mijn stinkende best en genoot van het spel”, zo haalt Noteboom herinneringen op aan zijn jeugd. “Ik begon als 5-jarig ventje en schopte het toen ik oud genoeg was tot een paar duels in het eerste, tot een knieblessure roet in het eten gooide.”

Verschillende functies
De voetballoopbaan van Noteboom was op 21-jarige leeftijd hierdoor voorbij, maar het betekende tegelijkertijd het startschot van een lange carrière als vrijwilliger bij de club. “Het was voor mij heel belangrijk dat ik betrokken bleef bij NTVV. Ik begon als secretaris en zou uiteindelijk maar liefst 27 jaar bestuurslid blijven. Daarnaast werd ik onder meer leider en trainer van verschillende teams, kantinebeheerder en ga zo maar door”, aldus Noteboom. “Ik stond altijd klaar als de club iemand nodig had. Vooral de periodes als leider van een jeugdteam vond ik mooi. Ik vond het prachtig om met die jonge gasten driemaal in de week in de weer te zijn.”

Bijzondere seizoenen
Als bestuurder maakte Noteboom van alles mee bij NTVV. De gouden jaren in de periode 2000 tot en met 2006, toen de zwart-witten prachtige avonturen beleefden in de tweede en eerste klasse. En ook de daaropvolgende neerwaartse spiraal beleefde hij van dichtbij, toen NTVV driemaal op rij degradeerde. Het zijn opmerkelijke periodes in de geschiedenis van de 69 jaar oude club. Noteboom persoonlijk beleefde op het prachtige sportpark De Kopernis ook bijzondere momenten, want op zijn 40ste besloot hij ondanks zijn kapotte knie toch doodleuk weer te gaan voetballen. “De dokter zei tegen me op mijn twintigste: ‘Als je zo doorgaat, kan je op je 40ste niet meer lopen’. Nou toen ik die leeftijd had, liep ik nog steeds. Dus ik dacht: laat ik gaan ballen in het vierde elftal. Dat was geen succes, ik stopte al snel weer. Maar toch was het een mooie tijd”, zegt Noteboom grinnikend.

Noteboom kreeg de titel erelid en lid van verdiensten bij NTVV voor al zijn gedane vrijwilligerswerk door de jaren heen. Tegenwoordig doet hij wat minder voor de club, maar als lid van de technische commissie weet de clubman nog altijd wat er speelt bij de vereniging. “Ik ben vaak bij de trainingen van het eerste, kijk veel wedstrijden, adviseer mensen en af en toe vergaderen we met de technische commissie. Ik ben trots op NTVV en hoop nog heel lang betrokken te blijven bij onze mooie club.”