Bryan Bouwens (26) geniet volop van de eerste weken van het nieuwe seizoen bij Herkingen. Hij merkt dat er een frisse wind door de spelersgroep waait dankzij het doorschuiven van de JO17-1. Een beslissing die zijn vruchten af lijkt te werpen.

swapphone 1

Herkingen begon vorig voetbaljaar heel matig aan de vierde klasse, maar herstelde zich knap. “We pakten het net goed op, toen het seizoen abrupt afgebroken werd”, weet aanvoerder Bryan Bouwens nog. “We hadden een nieuwe trainer, die wilde ook wat andere dingen proberen en dat kost tijd. Op den duur stonden de juiste poppetjes op de juiste plek en begonnen we te draaien. We kregen meer vertrouwen en zo kwam het goed.”

Leerjaar
De hoop is natuurlijk dat deze lijn dit seizoen wordt doorgetrokken. “Wij hebben niet heel veel jeugd en een deel van de JO17-1 zou doorschuiven. Het gevolg was dat het restant van dat team te weinig spelers had. Daarom hebben we die hele JO17 bij de selectie gevoegd. Dat lijkt tot nu toe een heel goede beslissing. Die jongens gaan de concurrentie aan met de basis van de afgelopen jaren, wat iedereen op scherp zet.”

Bouwens is benieuwd hoe dit seizoen gaat lopen. “Het is geweldig met al die nieuwe jongens, dat hebben we lang niet gehad. Voor veel van hen zal het een leerjaar zijn, maar je ziet bij sommigen echt al dat ze het goed oppakken. Als we op deze voet doorgaan en fit blijven, dan zou een zesde plaats heel mooi zijn. Ik heb er in ieder geval verschrikkelijk veel zin in.”

Captain
De 26-jarige middenvelder is niet zijn hele leven actief geweest voor Herkingen. Hij speelde in de jeugd van DBGC. “Maar ik werd daar al vroeg doorgeschoven naar de senioren en verloor het plezier. Mijn vader tipte me toen om eens bij een kleiner clubje als Herkingen te gaan kijken. Ik wist dat het daar altijd gezellig was.” Hij stapte over en dat pakte goed uit: Bouwens knokte zich in de basis. Na drie seizoenen wilde hij het op een hoger niveau proberen en verkaste naar Den Bommel. “Het eerste seizoen daar was heel leuk, maar ik was na anderhalf jaar wel klaar met die verre reizen. We zaten in een competitie richting Zeeland, waardoor we iedere twee weken voor de uitwedstrijden lang moesten rijden. Ik vond dat echt verschrikkelijk. Ik voetbal liever dichtbij huis en met vrienden. Het was geweldig mooi om mee te maken hoor, maar ik heb voor mezelf wel bewezen dat ik het niveau aankon.”

Hij keerde terug naar Herkingen en voelde zich gelijk weer thuis. Dat is nu drie jaar geleden. Bouwens legde zichzelf een nieuwe ambitie op: hij wilde graag aanvoerder worden. “Dit is mijn tweede seizoen als aanvoerder. Lange tijd was Michel Melissant dat, een gedroomde aanvoerder voor ons. Hij heeft op hoog niveau bij Nieuwhoorn gevoetbald en functioneerde echt goed in de rol van captain. Maar Michel wilde die rol vorig jaar overgeven, hij vond het tijd voor een nieuwe generatie. Het is fijn om zijn begeleiding te hebben, ik moet echt nog groeien in deze taak. Ik doe het graag en met plezier, maar wil het voor iedereen altijd goed doen en dat gaat niet als aanvoerder. Soms mag ik mezelf wat meer laten horen”, zo besluit Bouwens met een mooi doel voor zichzelf voor komend seizoen.

Wil je meer informatie over de club Herkingen? Klik hier
Klik hier voor meer artikelen over Herkingen