Zijn eerste seizoen als volwaardig lid van het eerste elftal en gelijk speler van het seizoen. Arno Boutkan maakte persoonlijk een geslaagd voetbaljaar door, bij VV Stellendam. Maar toch ziet hij nog genoeg ruimte voor verbetering. 

banner_koningsport_small_VJ

Hij is pas net 19 jaar, maar heeft nu al een Speler van het Seizoen-award op de schoorsteenmantel staan. Arno Boutkan mocht zichzelf in 2019-2020 voor het eerst volwaardig speler van Stellendam 1 noemen en bewees zijn waarde. De verdedigende middenvelder toonde zijn goede overzicht en knappe spelverlegging.

Lekker voetballen
Trots is hij zeker op zijn verkiezing, maar Boutkan blijft ook nuchter. “Ik had het helemaal niet verwacht. Ik scoor niet zo vaak en geef ook niet veel assists, maar voer gewoon mijn taak uit. Ik sta mijn mannetje, probeer wat te coachen en het bij elkaar te houden. Ik vond dat ik het spel nog wel wat meer had kunnen openen en verleggen, maar als ik het deed, was het wel effectief.”

Toch sloot hij het seizoen niet helemaal tevreden af. “We hebben wedstrijden gespeeld waar we echt trots op kunnen zijn, maar hebben tegen sommige tegenstanders juist onnodig punten laten liggen. Daardoor eindigden we in de middenmoot. We willen heel graag promoveren, hebben een grote selectie en een aardige mix, dus promotie is echt wel een realistisch doel. Als we er met z’n allen voor gaan, komt dat vanzelf wel. Lekker voetballen is het belangrijkst.”

Aanvallen
De 19-jarige middenvelder merkt dat er bij de vierdeklasser aardig wat veranderd is, sinds Elwin Buskop voor de groep staat. “Hij pakte het wat anders aan, laat ons trainen met een grotere groep, waardoor we op zaterdag ook meer keus hebben. Dat heeft heel erg geholpen.”

Boutkan wil persoonlijk komend seizoen wat meer de aanval zoeken. “Ik mag weleens wat meer durf tonen, maar dat geldt denk ik voor ons hele team. We kunnen het namelijk echt wel.”

Boutkan speelt zijn hele leven al bij Stellendam en ziet zichzelf niet snel in een ander shirt voetballen, ook al is dat op een hoger niveau. “We hebben hier zo’n leuke groep en ik heb zo veel plezier. Dat zou ik heel erg gaan missen: je kent alles en iedereen en het voelt vertrouwd. Maar als de mogelijkheid er is om hoger te gaan voetballen, dan zal ik daar wel over nadenken.”

Nu is dat echter totaal niet aan de orde en draait het voor Boutkan maar om één ding: presteren met zijn vrienden in Stellendam 1.