Piet Visser (49) loopt als sinds zijn vijfde rond bij Herkingen’55 en is verknocht aan de dorpsvereniging. Momenteel is hij algemeen bestuurslid van de club en in het verleden bekleedde hij nog veel andere taken op sportpark De Ster.

Van kinds af aan loopt Piet Visser rond bij Herkingen’55, uiteraard eerst alleen als voetballer. De spits doorliep alle jeugdteams van de club uit de gelijknamige plaats en was op die positie voor een fl ink aantal jaren van waarde voor zowel het eerste als tweede team van de vereniging. “Ik pikte geregeld mijn goaltje mee, kon behoorlijk ballen”, zo haalt het huidige bestuurslid herinneringen op aan vroeger. “Ik was overigens ook een best fel mannetje. Als er een opstootje was op het veld, dan was ik daar altijd bij betrokken”, zo grinnikt hij. “Niet dat ik echt zo’n grote ruziemaker was overigens, maar ik kwam nu eenmaal graag op voor mijn teamgenoten. Nog steeds trap ik af en toe een balletje mee bij het 35+ team van Herkingen’55. Dan ben ik een stuk rustiger dan vroeger”, zo lacht hij.

Visser is tegenwoordig vooral buiten de lijnen van grote waar de voor Herkingen’55. Hij is momenteel bestuurslid algemene zaken en zette zich tijdens zijn spelerscarrière ook al in voor de club. Visser was onder meer jeugdtrainer, lid van de activiteitencommissie, en voorzitter van Herkingen’55.

“Ik heb veel over voor de club, draag mijn steentje bij als er wat gedaan moet worden”, legt Visser uit. “We zijn een kleine en hechte vereniging met ongeveer 150 leden, dat aantal is al jaren stabiel. Maar dit is niet bijster veel en daarom is het goed dat we qua jeugdafdeling samenwerken met NTVV. Hierdoor kunnen we samen jeugdleden binden en voetbal in bijna iedere leeftijdscategorie aanbieden. Deze samenwerking is belangrijk voor het voortbestaan van de beide clubs.” Als de clubs toch al hun krachten bundelen op het gebied van jeugd, is het dan geen goed idee om van Herkingen’55 en NTVV één grote vereniging te maken? Visser schrikt een beetje van die vraag. “ O nee, dat lijkt me niets”, zegt de clubman. “Mijn hart is geelzwart, ik wil niet dat deze club fuseert. Dat is ook helemaal niet nodig, want zowel NTVV als Herkingen’55 heeft als aparte vereniging voldoende bestaansrecht.”

Visser is namelijk erg trots op de betrokkenheid van de leden bij de club en stelt dat Herkingen’55 een zeer belangrijke plek inneemt in het dorpje aan de oever van het Grevelingenmeer. “Bijna iedereen hier heeft wel iets met de club en regelmatig organiseren we leuke feestjes. Zo kijk ik nu al enorm uit naar onze kerstparty die binnenkort weer op het programma staat.” Als algemeen bestuurslid richt Visser zich momenteel vooral op het onderhoud van sportpark De Ster, gelegen midden in het hart van het plaatsje. “Ik werk bij de plantsoenploeg van onze gemeente, ben graag buiten. In mijn vrije tijd zorg ik er ook graag voor dat onze accommodatie er fraai bij ligt.”