Gert Verhage kan niet zonder MSV Flakkee

Bij zaterdag-vierdeklasser MSV Flakkee behoort Gert Verhage inmiddels tot het meubilair. De momenteel 55-jarige Verhage is al vanaf zijn zevende levensjaar verbonden aan de club. “Naast familie, vrienden en werk is MSV Flakkee de derde pijler van mijn leven. Ik ben er elk weekend te vinden.“

Verhage begon op zeven jarige leeftijd met voetballen en doorliep de gehele jeugdopleiding bij de club uit Middelharnis. Naast het voetballen, begon hij op achttienjarige leeftijd als elftalleider. “Ik begon als leider bij de D1. Daarna ben ik ook nog leider van de A1 en C1 geweest. Toen mijn oudste zoon ging voetballen, werd ik leider en trainer van verschillende teams waarin hij acteerde.”

Dat Verhage een echte clubman is, is nog maar een understatement. “Ik ben tot vier jaar geleden elftalleider geweest van verschillende teams. In totaal heb ik dit 33 jaar gedaan.” Naast zijn rol als elftalleider vervult hij ook andere functies binnen de vereniging. “Ik ben in 1990 secretaris van de jeugdafdeling geworden en sinds 2010 ledenadministrateur van de voetbal. Daarnaast verzorg ik sinds twee jaar de inning van de contributie en ben ik coördinator van de kleding. Op de zaterdagen ben ik regelmatig scheidsrechter.”

Naast zijn vele functies binnen de vereniging is Verhage nog steeds actief voetballer. “Tegenwoordig zit ik in het 35+ team en we spelen onze wedstrijden op vrijdagavond. In het verleden heb ik jaren in de selectie van de zondagafdeling gespeeld. Ik begon in het tweede en heb daarna de overstap gemaakt naar het eerste elftal.”

Van oorsprong is Flakkee een zondagvereniging. “In 2000 is er om allerlei redenen gekozen om alleen op zondag door te gaan met de senioren, de voetbalwereld zag er toen nog heel anders uit dan nu. Tot vijf jaar geleden was er altijd de discussie of Flakkee met zijn senioren op de zaterdag of op de zondag moest spelen. Door de ontwikkelingen in de hele regio is ook Flakkee al enkele jaren volledig actief op de zaterdag.”

Naast zijn inbreng voor de gehele vereniging is Verhage ook aandachtig toeschouwer van het vlaggenschip. “Vorig seizoen had het eerste een moeilijk jaar en eindigde dan ook op de voorlaatste plaats in de vierde klasse. Dit jaar verwachten we een seizoen waarbij het team in de middenmoot kan eindigen. De belangrijke spelers van Flakkee zijn aanvoerder Gerwin van de Nieuwendijk, Sjoerd Robijn en Mees Groenendijk. Zij moeten het team dragen.”

Aan al die jaren Flakkee heeft de clubman mooie herinneringen overgehouden. “De reisjes naar het buitenland waren geweldig. Met het tweede waren we voor een toernooi in Frankrijk, met de B1 zijn we naar Sevenoaks in Engeland geweest en met het derde en het meidenteam in Boich-Thum in Duitsland. Dat waren allemaal mooie, onvergetelijke tripjes. Daarnaast ben ik in oktober van dit jaar tot erelid van MSV en AV Flakkee benoemd. Dat is een mooi compliment van alle leden.”

Als erelid blijft Verhage waakzaam over de vereniging. “Ik maak ik me zorgen over bestuurstaken die steeds moeilijker in te vullen zijn. Overal zie je vijftigplussers die dit doen en verjonging is in mijn ogen nodig en wenselijk. Het is veel werk, maar de waardering en voldoening is het waard. Vooral bij een club als Flakkee.”

©VoetbalJournaal