Gert-Jan Pol is de 66-jarige voorzitter van DBGC. Als bestuurslid is hij actief geworden op de club nadat zijn zoon is gaan voetballen bij de club. Inmiddels beleeft de dorpsvereniging gouden tijden, met een akkoord voor nieuwbouw op het sportpark.

250151_onlinebanner_Bazen_VJGoeree

Gert-Jan is begonnen met voetballen bij Be Fair uit Waddinxveen op 6-jarige leeftijd. Daarnaast heeft hij ook gespeeld bij Jodan Boys en is hij een buitenlands avontuur aangegaan. Hij is vader en opa en na zijn pensioen heeft de voorzitter stukken meer tijd voor vrijetijdsbestedingen. “Zo houd ik van golfen, zeilen, de caravan en uiteraard DBGC”, zegt hij daar zelf over. Hij is al twintig jaar woonachtig in Oude Tonge, waar hij met veel plezier nog een tijd blijft.

Pol is bij de club terecht gekomen door zijn zoon. Jan Willem Pulleman vroeg hem bij DBGC te komen voetballen. “Uiteindelijk leer je mensen kennen waardoor je interesse krijgt in de club. De laatste jaren is de betrokkenheid verder toegenomen en heb ik in het bestuur van Rene van de Berg plaatsgenomen. Ik was toen verantwoordelijk voor de VTC”, zegt de ervaren bestuurder daarover.

De mensen binnen een dorpsclub kennen elkaar vaak ook buiten het voetbal om. Dat is bij DBGC niet anders. “Het is een echte voetbalclub zonder opsmuk. De mensen kennen elkaar en zetten zich in voor de club. Er is een groeiende jeugdafdeling met enthousiaste mensen die ervoor zorgen dat die groei mogelijk is”, zegt de huidige voorzitter. “Ook de gezelligheid is uitstekend, de mensen kennen elkaar goed en dat zorgt voor extra verbondenheid”, voegt hij daaraan toe.

0250985_onlinebanner_Klaverblad_VJGoeree

Voor elke club zijn de afgelopen twee coronajaren niet de makkelijkste periode uit het clubbestaan geweest. “Desondanks is de staf van de eerste en tweede selectie altijd volop bezig gebleven met trainen. Het heeft ertoe geleidt dat de ploeg bovenin kon meedraaien en zes wedstrijden voor het einde zich al veiliggesteld. Het tweede maakt een wat minder seizoen mee en zal nog flink aan de bak moeten”, sluit Gert-Jan af.

Klik op DBGC voor het laatste artikel van de club.