De Jonge Spartaan sloot het seizoen met een prettig gevoel af: met een 13-0-overwinning op Piershil werd aan het zelfvertrouwen én doelsaldo gewerkt. Aanvoerder Gerben Prins blikt terug op een seizoen dat moeizaam begon, maar naar tevredenheid afliep in de derde klasse B van West 2.

“Als we vooraf hadden kunnen tekenen voor een zesde plek, hadden we dat direct gedaan”, is Gerben Prins eerlijk. Hij is met zijn 27 jaar een routinier in het jonge team. “We hebben dit seizoen echt stappen gezet als team, onderling en individueel. Met trainer Hans de Heer is het ook goed bevallen. In het begin is dat toch altijd even aftasten, maar inmiddels zitten we allemaal op één lijn.”

De Jonge Spartaan wisselt ieder jaar weer tussen de regio Zuid en West bij de indeling van de KNVB, dit seizoen speelden ze in West. Dat bevalt Prins prima. “In Zuid is het meer vechtvoetbal, daar moeten wij het spel echt zelf maken. Het voordeel in West is dat iedere tegenstander graag wil voetballen, dat ligt ons beter.”

Het seizoen werd afgesloten met een 13-0-overwinning op Piershil, dat eerder dit seizoen al met 0-15 werd verslagen en met geen enkel punt onderaan eindigde. “Het is voor ons wel lekker om zo af te sluiten, maar voor hen en de competitie natuurlijk niet. Ik heb er wel heel veel respect voor dat zij toch elke week zijn komen opdraven.” Welke competitie De Jonge Spartaan volgend seizoen krijgt voorgeschoteld, is nog de vraag. De aanvallende middenvelder hoopt in ieder geval stappen te kunnen zetten. “We hebben tijd nodig om te groeien, er komen ook nu weer talenten vanuit de jeugd bij die we gaan inpassen. We hebben heel veel potentie als vereniging, hopelijk kunnen we binnen enkele jaren de stap naar de tweede klasse zetten.”