Flakkee zit in het hart van Robert Vinke

Sinds afgelopen seizoen is Robert Vinke (25) weer onder de lat van Flakkee te bewonderen. Na een kort uitstapje naar DBGC, waar de doelman zich door een langdurige blessure niet kon bewijzen, heeft hij in Middelharnis het plezier in het voetballen weer hervonden. En Vinke is voorlopig niet van plan om Flakkee opnieuw te verlaten. ,,De club zit in mijn hart.”

MIDDELHARNIS – Had hij niet tijdens een training van DBGC die dansershiel opgelopen, dan was Robert Vinke hoogstwaarschijnlijk afgelopen seizoen nog keeper van de club uit Oude-Tonge geweest. Maar de zware enkelblessure hield de geboren Zuidlander acht maanden lang aan de kant.

,,Toen heb ik er voor gekozen om het plezier weer terug te vinden in het voetbal en weer terug te gaan naar Flakkee”, zegt de sluitpost. ,,Ook omdat ik bij DBGC niet de zekerheid had dat ik het jaar erop zou gaan spelen. Na een heel seizoen helemaal niks doen en ook niks kúnnen doen, was het enige wat ik toen wilde gewoon voetballen. Die zekerheid had ik bij Flakkee wel.”

Zodoende blijft het bij die ene bekerwedstrijd als doelman van de Don Bosco Grijsoord Combinatie. Terwijl de oud-jeugdspeler van Zuidland en Excelsior Rotterdam juist Flakkee had verlaten om zich op een hoger niveau te bewijzen. ,,En omdat ik toen voor het volgende seizoen weinig perspectief zag in de prestaties van Flakkee. Mede omdat er toentertijd nog wel meer spelers vertrokken.”

Het leek hem op dat moment het beste om een andere club te kiezen. ,,Achteraf is ook gebleken dat de prestaties achteruit gingen, want Flakkee heeft dat seizoen een slecht jaar gedraaid. Afgelopen seizoen was het gelukkig al weer wat beter.”

Maar zijn eigen seizoen was één grote teleurstelling. Vinke begon over een terugkeer naar Middelharnis na te denken en dat liet zijn broer, die nog wel bij Flakkee speelde, aan de club weten. ,,Zodoende is het balletje gaan rollen. Ik heb toen heel de zomer doorgetraind met een verzorgster van Flakkee, om weer fit te worden voor het nieuwe seizoen.”

Dat seizoen verliep voor Flakkee wisselvallig. ,,De eerste seizoenshelft verliep positief en was er veel beleving in het team. Met de winterstop is dat weer weggezakt. Waar dat aan ligt, geen idee. Maar we zijn niet geëindigd op de plek waar we uiteindelijk wilden staan. In deze competitie denk ik dat we gewoon richting de vijfde plek moeten kijken en hopen een keer nacompetitie om promotie te kunnen spelen.”

Hoewel de prestaties tegenvielen, ziet hij nu wél perspectief bij de club. ,,De club werkt hard om stappen te maken die ons naar een hoger niveau moeten brengen, door het aantrekken van meer leden en met het intact houden van het huidige team. Dat is een goede ontwikkeling. Ik sta er voor volgend jaar dan ook positief in.”

En hij is voorlopig van plan bij Flakkee te blijven. ,,Sowieso nog twee seizoenen, omdat dan in 2020 de club 100 jaar bestaat. Als speler wil ik dat graag meemaken, want de club zit in mijn hart. Maar ik woon in Rotterdam en rij dus steeds heen en weer. Misschien dat er een moment komt dat ik genoeg heb van het reizen en dan bij een club hier in de buurt ga voetballen. Maar ik wil nog zeker twee jaar op het eiland blijven voetballen ”

Geef een reactie