Met Hans de Heer (54) krijgt VV De Jonge Spartaan niet alleen iemand in huis die weet wat er op het veld en in de kleedkamer gevraagd wordt, maar ook in de kantine. De ervaren trainer, die overkomt van Rockanje, heeft naast het voetbal namelijk nóg een hobby: optreden als DJ.

MIDDELHARNIS – Want staat hij niet in trainingspak op het voetbalveld, dan is Hans de Heer wel ergens op een feest terug te vinden achter een draaitafel. Met een koptelefoon om zijn nek en zijn laptop vol Nederlandstalige liedjes en hedendaagse dance- en rapmuziek in de aanslag.

Het is een uit de hand gelopen hobby, nadat hij en een bevriende zanger – Ed Adriaanse – zich op verjaardagen altijd al met de muziek bemoeiden. Daar moesten ze maar eens meer mee gaan doen, besloten ze.

De Heer kocht een DJ-set en is samen met de zanger gaan optreden in cafés, sportkantines en op privéfeesten. Dat doen ze nu zo’n vijftien keer per jaar. ,,Dat doen we gewoon omdat we het leuk vinden”, zegt De Heer. ,,Het is puur hobby.”

Kan men zich in Middelharnis nu ook opwarmen voor een optreden van DJ Hans en zanger Ed op sportpark Spartacus? ,,Dat is niet mijn prioriteit”, zegt De Heer. ,,Ik vind wel dat je die dingen gescheiden moet zien. Ik word aangesteld als trainer, niet als ceremoniemeester. Als de vereniging een beroep op mij zou doen, dan zou het misschien kunnen dat ik op ga treden. Maar dat is niet mijn intentie.”

Zijn intentie is namelijk om in een nieuwe omgeving het plezier in die andere hobby terug te vinden: voetbal. Want geen trainer is te benijden als hij met een te krappe selectie een seizoen lang tegen degradatie moet vechten. En ondertussen met 12-0 klop krijgt bij NSVV, omdat hij amper een volwaardig elftal op de been kon krijgen. ,,Ik hoef niet nog zo’n jaar mee te maken. Dan ga ik andere hobby’s zoeken.”

De Heer kijkt er dan ook naar uit om deze zomer met frisse energie bij De Jonge Spartaan aan de slag te gaan. ,,Het lijkt me een leuke en mooie vereniging. Het complex is modern en ziet er mooi uit. De grasvelden zijn goed onderhouden en er loopt veel jeugd bij de club rond. Daarbij wil de club de eigen jeugd zoveel mogelijk laten doorstromen naar het eerste elftal. Wetende dat er in alle geledingen van de jeugd gediplomeerde trainers rondlopen die daar een bijdrage aan willen leveren, is dat een visie waar ik wat mee kan.”

Op termijn wil de club naar de tweede klasse, zonder voor spelers te gaan betalen. Of die doelstelling reëel is, weet De Heer nog niet, omdat hij het team nog niet goed genoeg kent. ,,Maar de keren dat ik tegen De Jonge Spartaan heb gespeeld, heb ik altijd een goede indruk van de ploeg gekregen. Ik sluit het dus zeker niet uit dat de tweede klasse haalbaar is.”